A apărut MIȘCAREA ROMÂNEASCĂ. Sigur vom mai auzi de ei!

0
494

Am fost mereu convins că în Diaspora au luat naștere veritabile nuclee de spirit civic românesc, uneori mai împătimite în acțiunile lor față de cele de acasă. Un ultim exemplu care-mi întărește convingerea este apariția grupului ”Mișcarea Românească” – o inițiativă care, slavă Domnului și în sfârșit!, își asumă și implicarea în bătălia politică. Nu este deocamdată un partid, dar are acest obiectiv, după cum scrie în declarația de intenție:

Nu construim doar un partid. Succesul electoral nu constituie scopul acțiunii noastre ci unul dintre mijloacele prin care vrem sǎ schimbǎm sistemul politic romȃnesc din temelii și sǎ valorificǎm pe deplin resursele noastre naturale, culturale și mai ales umane.

Am citit cu atenție declarația de intenție a Mișcării Românești. Sună cât se poate de frumos și curat deopotrivă: schimbarea din temelii a sistemului politic, valorificarea culturii și potențialului natural al României, unirea cu Basarabia. Simplu și clar.

Îi cunosc pe unii dintre inițiatori. De Cornel Radu-Loghin am scris în câteva rânduri despre cum ține aprinsă flacăra diasporei românești la Bruxelles, prin asociația RomBel. Sau prin felul tenace în care a reușit să impună modificarea legislației anti-fumat și la noi. Nu patetic, doar civilizat și determinat.

Avem nevoie de o astfel de mobilizare, în fața unei ofensive a imposturii din partea celor care au confiscat politica românească. Am colindat mult prin țările occidentale unde trăiesc milioane de români și am descoperit că mulți s-au reinventat acolo care români occidentali, au înțeles mai bine chiar decât acasă sensul cuvântului ”patriotism”, au adăugat experiența vieții din Europa sau America la cea de român nevoit să-și părăsească țara.

Aparent, astfel de inițiative sunt blocate din fașă și adevărul e că există multe obstacole din partea celor care controlează fie puterea politică actuală, fie parazitează Diaspora prin tot felul de organizații-fantomă sau persoane care fac politică din interes pragmatic și personal, nu din vocație. Sunt sigur că aceștia nu vor rezista în timp. Căci viitorul e al organizațiilor oneste, pline de viață, curate și nedependente de focarele Mafiei Penale Transpartinice (MPT) din România. Și cum ar fi altfel când simți diferența din primele fraze ale declarației lor de intenție:

Dorim sǎ construim, alǎturi de alte forțe politice autentice o Romȃnie demnǎ pe plan internațional și ȋndeosebi ȋn Uniunea Europeanǎ, corectǎ ȋn relaționarea statului cu cetǎțenii și mai ales dreaptǎ ȋn atitudinea fațǎ de trecutul istoric, resursele și abilitǎțile noastre.

Spun asta fără să fi schimbat o vorbă cu organizatorii Mișcării Românești. Doar citind pur și simplu, ca oricare dintre voi, ce își propun acești oameni. Poate părea puțin, dar nu e. O să vedeți de ce! Dacă vi se pare exagerat, citiți ce și-au propus ei, AICI. Și dacă vă lasă reci mesajul lor, vă rog să-mi spuneți franc. Pe mine nu m-a lăsat.

Succes, Mișcarea Românească! Nu știu cine și ce sunteți, dar îmi place deja de voi. Și sigur e nevoie de ce ați început deja. Curaj și #Rezistență! Viitorul e cu voi.

Puteți accesa pagina de Facebook a grupului Mișcarea Românească AICI

CITEȘTE ȘI:

Cornel – sufletul ”RomBel” vrea răbdare fără tutun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.