A luat Arșinel viața altcuiva? Ce-ați fi făcut în locul lui?

1
1005

Cunoscutul actor în vârstă de 78 de ani a fost chemat azi la DIICOT pentru a depune mărturie în cazul ”Mihai Lucan”. Medicul urolog din Cluj este acuzat că a pus la cale un grup infracțional organizat, că a devalizat sistemul sanitar de stat pentru a-și îmbogăți propria clinică privată, că a trimis la plimbare pacienți în stare gravă care nu aveau bani pentru șpaga medicală, inclusiv că a lucrat prost un transplant de rinichi special pentru a-i face rău unui medic rival care a condus operația respectivă.

Arșinel a fost operat de transplant de rinichi la Cluj, de echipa lui Lucan, iar atunci presa a vuit pe seama faptului că actorul a fost ”băgat în față”. Potrivit informațiilor din presă, neconfirmate oficial de nimeni până acum, Arșinel a fost operat deși alți pacienți se aflau înaintea sa pe listă. Cum însă Lucan era ”stat în stat”, nimeni n-a putut adevărul despre acest caz. Arșinel a negat acuzațiile.

Personal, spun că nu iese fum fără foc. E de înțeles ca fiecare să lupte pentru viața lui, dar oare cum te simți dacă salvarea vieții tale poate duce la pierderea vieții altcuiva? Grea întrebare, nu? Chiar mă întreb cum aș fi reacționat dacă aș fi fost în locul lui Arșinel. Acum spun că aș fi stat cuminte la rând, fără să fiu Dumnezeu, iar dacă asta ar fi însemnat să nu mai apuc un rinichi pentru că alții au dreptul înaintea mea, atunci facă-se voia Lui! Dar când ești la limită, probabil că nu gândești așa.

Oricum, nu cred că venerabilul actor s-a gândit sau a știut realitatea despre coada la transplant. Căci Dumnezeu la Cluj era medicul Lucan. Dacă el i-a spus că nu-i nicio problemă, de ce să nu fi intrat Arșinel la operație?

1 COMENTARIU

  1. Spinoasă chestiune!
    Nu știu dacă se poate spune de-a dreptul că a luat viața cuiva,însă era bine să nu fi ieșit săpt.trecută așa vijelios în apărarea chirurgului șpăgar(că prea sunt multe mărturiile pe temă…).
    Dacă e adevărat că dl.Arșinel nu era pe lista de transplanturi chiar în față,și că nu făcea dializă ca mulți alții în aceeași situație,ci pur și simplu a fost favorizat de dom’doctor,e cam cu bănat,se cam pune întrebarea ce l-a calificat înaintea unui om poate mai tânăr și anonim,dar aflat pe un loc mai din capul listei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.