Adio și Tudose! Am avut iar dreptate, din păcate, cu ”PSDragnea”…

0
1990

UPDATE: Mihai Tudose, la ieșirea de la ședința CEx: ”Aşa a decis partidul. CEx-ul m-a numit. Îmi reproşez că n-am făcut mai mulţi kilometri de autostradă. Relaţia cu Liviu Dragnea, acum e bună. Până acum a fost tensionată. Nu voi asigura interimatul.”

Comitetul Executiv al PSD a decis: pleacă și premierul Mihai Tudose! Al doilea prim-ministru PSD mazilit de propriul partid condus de Liviu Dragnea. N-a trecut decât un an de la alegerile parlamentare și avem iată al doilea guvern îngropat de propriul partid. Tudose și-a dat demisia după ședința din seara aceasta a CEx al PSD. El promisese oricum că va demisiona dacă președintele PSD sau conducerea partidului îi vor cere acest lucru.

Votul pentru retragerea sa de la șefia guvernului a fost masiv pentru. Tudose a fost acuzat că este ”omul sistemului” sau ”omul statului paralel”. Acesta este, de fapt, principalul motiv al mazilirii sale și nu conflictul cu Carmen Dan.

E a doua mare dovadă, de când PSD a preluat putere, că acest partid nu e interesat decât de un singur obiectiv: preluarea controlului asupra justiției.

De ce au votat masiv liderii PSD împotriva lui Tudos? Din cauză de PSDragnea. Iată ce scriam de dimineață:

”Pentru că puțini sunt cei care înțeleg ce înseamnă de fapt Liviu Dragnea. El nu e numai el. E și el, dar e mult mai mult. E suma tuturor celor ca el, tot ce a adunat rău România de-a lungul istoriei sale comuniste și neocomuniste. E numitorul comun al tuturor celor care vor o țară nu ”ca afară”, ci a a lor. E cel mai bun ales al membrilor PSD și ne-PSD. Al tuturor ce vor: bani cu nemiluita, lăcomie, pile și relații, contracte la partid, șpagă, pensii speciale, pomeni electorale, pensii mărite din prețuri umflate ulterior, majorări de salarii pe credite ce îndatorează România pe veci, locuri pe liste electorale fără merit în viață, bairamuri la stat etc. etc..

Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului.

Din toti membrii CEx, au fost doar 4 voturi in favoarea demisiei si 4 abtineri, restul votand pentru retragerea sprijinului politic.
Mihai Tudose a rezistat doar 6 luni si jumatate in functia de premier. Guvernul condus de el a primit votul de investitura al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la doua zile dupa ce Tudose fusese propus pentru functia de premier de coalitia PSD-ALDE.

VEZI ȘI:

PSDragnea. Asta vom vedea și azi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.