Alex Ștefănescu, mesaj emoționant față de #Rezist

3
18119

Cunoscutul critic literar Alex Ștefănescu a scris un mesaj emoționant pe Facebook adresat celor care batjocoresc protestele #Rezist. Distinsul cărturar are o mare calitate, pe care eu, personal, o prețuiesc enorm: folosește mereu o critică delicată, nejignitoare față de preopinent. Păstrează un ton catifelat, chiar amical, fără ca umorul observațiilor sale să-l menajeze câtuși de puțin pe cel vizat de critică. Nu degeaba face magistral meseria de critic literar!Iată textul lui Alex Ștefănescu, scurt dar plin de har și recunoștință față de cei care-și petrec nopțile în stradă pentru ca România normală să #reziste:

LE ATRAG ATENȚIA PRIETENILOR MEI DE PE FACEBOOK

Atitudinea mea față de ei se bazează pe prezumția de simpatie. Sunt de acord să aibă orice opinie, să mă contrazică, oricât de vehement, să-mi nege valoarea de scriitor etc. Dar nu sunt de acord să fie obraznici, să recurgă la invective, să-și bată joc de ceea ce merită respect și admirație. Aceia care îi vor mai insulta pe demonstranții din București și din celelalte orașe ale țării împotriva abuzurilor PSD mă vor insulta implicit și pe mine (pentru că și eu merg la demonstrații, atunci când pot, întrucât nu stau bine cu sănătatea). Dacă o vor mai face (așa cum unii dintre ei au făcut-o deja) să nu se mire că îi voi șterge (cu spirt, ca să dezinfectez locul) de pe lista mea de prieteni.

3 COMENTARII

  1. Nici eu nu-i agreez pe cei care recurg la invective si insulte.

    Sunt in acelasi timp suspicios fata de cei care au capacitati de analiza si sinteza dovedite, au o varsta si o experienta de viata incontestabile, dar in toata epoca basista nu au vazut abuzuri si mai mult, au fost zelosi in a o apara.

    Zic si eu: criticile se pot aprecia formal in functie de principiile pe care le respecta. Si … in mod simplu, cine nu critica macar dupa principii intr-un anumit domeniu, o face artificial si neconvingator, sau cel mult cu valoarea unui … partizanat decalarat. Asta, indiferent de faptul ca in alte domenii poate atinge chiar excelenta.

    In rest, fiecare este liber sa #reziste la ce vrea el si sa-si puna in joc credibilitatea dupa pofta inimii.

    Bine ar fi sa n-o faca doar pentru a parea … cool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.