Ba da! Chiar e cazul să aducem ”strada în parlament”, când tancurile roșii ne calcă țara!

3
1879

Am fost critic față de USR și voi mai fi. Dar nu voi deveni niciodată un dușman al acestei tinere formațiuni politice; că nu mi-a făcut niciun rău ca simplu cetățean. Dimpotrivă. Cu toate stângăciile sale, USR mă apără cum poate și ea. Îmi apără valorile, ca de altfel și PNL sau chiar PMP (fără Băsescu&co.), măcar atunci când ajungem la situații-limită.

Azi, deputații USR au protestat din nou zgomotos, în felul lor, în Parlamentul României. Coaliția Ciumei Roșii a trecut pe repede înainte legile care garantează corupția și salvarea Mafiei Penale Transpartinice (MPT). A fost, din nou, o situație-limită anti-democrație, anti-UE&SUA&NATO&Occident și pro-Rusia, China, Turcia.

Opoziția e slabă, tocmai de aceea e nevoie de gesturi disperate uneori, cum am văzut și protestul de azi al tricourilor albe. Dar opoziția e slabă și din cauza orgoliilor interne. Toți vor pierde, dacă nu trec peste ele. Mâine poate va face PNL un protest mai ”academic”, să spunem, dar nu forma contează, ci UNITATEA. România se află la un pas să fie călcată de tancul sovietic de tip nou și toți cei care vrem să #Rezistăm invaziei trebuie să apărăm orice formă de opoziție, nu s-o contestăm.

Fără îndoială că USR nu e perfectă. Că are și ea slăbiciunile ei. Dar nu asta-i esența discuției. Nu faptul că ”aduce strada în parlament” – cum acuză unii astfel de manifestări atipice – trebuie să ne deranjeze. Ci cum distruge puterea actuală statul din interior. În fața unui astfel de asalt anti-democrație, nu mai contează CUM te opui, ci s-o faci în toate formele posibile.

O să vorbesc altădată despre ”bubele” USR. Despre aroganțele unora dintre liderii săi, judecarea ”la grămadă” a presei (fără a face diferența între servitorii MPT și jurnaliștii onești îndrăgostiți de lege), alianțe împotriva naturii sau sabotaje indirecte ale colegilor din opoziție (vezi jocul pro-PSD făcut de senatorul Mihai Goțiu la alegerile pentru Primăria Deva). Dar chiar atunci când o voi face, nu voi privi atent uscăturile, ci frumusețea acestei păduri politice interne.

USR nu e grupul genial al Carpaților, dar e o mișcare ingenuă cu destui oameni dezghețați, onești și puși pe treabă. Nu place multora, pentru că se adresează mai mult publicului ”progresist”, celor fără prejudecăți fundamentaliste, ființelor ce iubesc libertatea într-o formă infinit mai relaxată decât ”tradiționaliștii” politicii. Dar lumea se schimbă continuu și astfel de oameni vor fi tot mai mulți.

Însă până atunci, mică și imperfectă cum e, USR mă apără cum poate și ea. Cum a făcut și azi în ”Casa Poporului”. Cu tricouri anti-MPT, cu banderole pe braț, cu palme de carton pro-DNA, cu ”adusul străzii în parlament”, cu agitație pe Facebook. Și-atunci cum să le caut nod în papură? Dimpotrivă, am de ce să spun și ”mulțumesc”.

3 COMENTARII

  1. Poate ce spuneți Dvs este adevarat!
    Îmi pare rău….Atit timp cind un condamnat este aparat cind vine la alt proces unde este cel puțin suspect ,iar un om care nu poate vorbi este amendat ptr scandare de lozinci anti psd, de aceeasi parohie și anume ministerul de interne cu onor condus de același Teleorman, nu cred ca mai putem fi aparati de ceva sau cineva!

  2. Eu cred că a venit timpul să scoatem pe tușă toate partidele vechi,PSD,PNL și PMP(treaba maghiarilor fiind UDMR-UL).Sunt cumplit de anchilozate și nărăvite la rău,minciună și furt.

  3. Da, Laurentiu! Sunt nedeprinsi cu mocirla politica. Actiunile lor pot parea infantile, dar n-am niciun dubiu in legatura cu buna lor credinta (si profesionalism, daca ma gandesc la Nasui, Stelian, Barna).
    Nu pot face insa nimic la cat sunt de putini! Toate initiativele le sunt ignorate de psd-alde. Din pacate sunt si ei macinati de orgolii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.