”Baciul”, faultat de FRF în războiul Dragnea-Tudose

0
969

„Buna dimineata! S-a trezit si premierul ca Romania are de organizat un EURO la fotbal in 2020. Drept pentru care si-a luat un consilier care „sa stie unde e UEFA”- Gica Popescu. Doar ca la partea organizatorica si de infrastructura sportiva stam bine. Altele sunt restantele pentru EURO 2020. Asa ca ii propun domnului Tudose sa-si ia si un consilier care sa stie unde e Sibiul (ca sa nu greseasca cu autostrada planuita sa plece din Pitesti) si unul care sa stie unde e Otopeniul (ca sa duca metroul pana la aeroport). Astea sunt angajamentele mari ale Guvernului fata de UEFA. Altfel, misto sa apari acum in plin scandal la guvern cu Generatia de aur la brat.

Pentru interesati: Cele patru stadioane ce trebuie modernizate pentru EURO 2020 sunt in grafic, santierele incep in martie. Este ceva intarziat stadionul Dinamo, pentru ca acolo statul roman i-a dat stadionul in concesiune „particulerului” Badea si omul nu vrea EURO la el in curte. Asa ca stadionul Ministerului de Interne (ptiu, drace, iar ministerul asta?) se va reconstrui intr-o alta parte a parcului Dinamo, unde sa nu-l deranjeze pe particuler. Dovada ca suntem, totusi, in grafic este ok-ul dat de UEFA la finele 2017 la controlul de etapa. Bruxelles-ul nu a trecut verificarea si i s-a luat EURO de pe cap”.

Mesajul de mai sus îi aparține lui Razvan Mitroi, managerul departamentului de Comunicare al FRF, citat de Hotnews.

Cu ocazia EURO 2020, Romania va gazdui pe „Arena Nationala” trei partide din faza grupelor, plus un meci din optimi.

Atacul lui Mitroi, deși în nume personal (apărut pe contul său de Facebook), nu poate fi desprins de războiul Dragnea-Tudose care a explodat în ultimele zile. El poate fi interpretat ca o palmă dată premierului în folosul lui Liviu Dragnea.

Gică Popescu pare să nu fie pe placul actualei conduceri a FRF, căci a vrut să candideze la șefia acestui for, dar n-a mai apucat din pricina condamnării în Dosarul Transferurilor.

Totuși, ”Baciul” s-a comportat exemplar, nu a comentat ca alții (Becali) sentința instanței, plătise oricum în prima clipă prejudiciul calculat de procurori, a vorbit ulterior în public absolut decent și responsabil față de o decizie a justiție care l-a afectat profund în plan personal. La puțin după încarcerare, i-a murit tatăl.

De menționat că situația sa este comparabilă cu a altor fotbaliști celebri azi, precum Messi, Ronaldo, Modric sau Neymar, care n-au făcut închisoare după ce au acceptat să achite prejudiciile aduse bugetului de stat. Gică Popescu n-a avut parte de o astfel de clemență. Și-a făcut cuminte pedeapsa, iar acum poate merge cu fruntea sus în societate. Nimic nu-l poate împiedica să ocupe o poziție publică. Nu vreau să mă număr printre cei care spun că, urmare a condamnării, nu mai are ce căuta în viața publică. Dimpotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.