Cartianu, lovit de ziua lui de ”mercenarii Ciumei Roșii și roboții Facebook”

0
1714

”Dragi prieteni, sunt trist. Facebook mi-a făcut un cadou otrăvit de ziua mea: m-a blocat prostește, pentru trei zile (26-29 ianuarie), făcând jocul gherilei PSD.

Mercenarii ciumei roșii m-au raportat în haită, iar roboții Facebook atât au știut: să mă reducă la tăcere. E un sistem nedrept, chiar aberant, care nu ține cont de argumente. Apropo: postarea invocată era ireproșabilă și avea o vechime de vreo doi ani. O postare în care eu combăteam rasismul, dar roboții au înțeles pe dos.

Sunt trist pentru că aș fi vrut comunic cu voi de ziua mea. Să vă spun o poveste din copilărie, despre un 27 ianuarie când împlineam o vârstă cu o cifră. Momentul a trecut, v-o voi spune altădată. Nu știu dacă pe Facebook (s-ar putea să renunț, dacă gherila continuă, iar roboții vor fi la fel de tembeli), dar în mod sigur într-o carte. O carte cu multe asemenea povești duioase, de pe vremea când nu existau nici Facebook, nici roboți, nici postaci PSD. Era doar ciumă roșie, pe care noi, copiii acelor vremuri, n-o puteam însă percepe.

Sunt trist pentru că aș fi vrut să scriu câteva vorbe la căpătâiul lui Neagu Djuvara. Momentul a trecut, vorbele sunt puse deoparte, le voi publica tot într-o carte, să rămână peste veacuri.

Multe aș fi vrut să vă comunic în aceste trei zile, dar n-am putut. Despre noul „anagramat” de la Ministerul Educației (cel cu „pamblicile”), despre primarul PSD care inaugurează triumfal WC-ul unei școli, despre bucuriile și suferințele Simonei Halep… Pe unele voi încerca să le recuperez într-o cheie interesantă.

Dar cel mai mult aș fi vrut să comunic cu voi, să vă mulțumesc atunci, la cald, pentru mesajele trimise pe 27 ianuarie, când mi se rotunjeau cei 49 de ani. Căci, apropo, situația a fost de un cinism feroce: eu vedeam postările voastre care mă vizau, primeam și mesajele voastre în privat, dar nu puteam reacționa în niciun fel! Nu puteam răspunde cu un mesaj, nu un Like, nimic! Mă simțeam ca un paralizat căruia oamenii îi dau binețe, dar care nu poate răspunde nici cu gura, nici cu mâinile, nici măcar cu privirea.

Încerc să mă revanșez acum, asigurându-vă de prețuirea mea. Mi-ați produs multă bucurie și vă sunt recunoscător. Vă rog să contați pe gândurile mele bune. Sunt mândru să am asemenea prieteni, știuți sau neștiuți. Mă rog pentru binele vostru. Dumnezeu să vă țină sănătoși, iar viața să vă fie un lanț de bucurii!

Mulțumesc, dragii mei! Și vă rog să primiți o plecăciune.

(Poza e de la protestul din 20 ianuarie, când de asemenea am fost blocat, pentru o zi.)”

Grigore Cartianu/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.