Ce catastrofă de ministru de Finanțe!

0
440

Rar ne-a fost dat să avem de-a face, în ultimii 27 de ani, cu această crasă incompetență a unor membri ai guvernului! Au mai fost miniștri-caricatură, dar niciodată n-au existat concurenți serioși la categoria ”prostul clasei” pentru actualii Ionuș Mișa, Liviu Pop sau Petre Daea. Primul însă e de departe favorit să primească diploma maximei incompetențe.

Ionuț Mișa se laudă că-i plin de diplome, studii și alte cele la CV. Dar ori le-a obținut dubios (e plină România de posesori de cartoane fără operă), ori degeaba. Omul ăsta arată ca un repetent prețios, nicidecum ca un licențiat cu pretenții. De când a ajuns pe scaunul de demnitar, este o veritabilă morișcă de vânturat prostii pe bandă rulantă.

  • A anunțat naționalizarea Pilonului II de pensii (probabil asta dorea Dragnea), după care a spus că nu e chiar așa. Ulterior, a retractat declarația.
  • A băjbâit-o cu trecerea CAS de la angajator la angajat. Nu a explicat convingător de ce e nevoie de o astfel de schimbare, cui folosește ea.
  • Nu a oferit niciun argument credibil pentru aplicarea supraaacizei la carburanți. Nici nu avea cum. Nicio țară din lume nu bagă sau majorează taxe când are creștere economică. Dimpotrivă, face exact invers, scade povara fiscală pentru a ajuta mediul de afaceri.
  • A spus că există bani la buget pentru aplicarea Legii salarizării unice de la anul, dar ulterior, la o discuție cu sindicatele, a spus că guvernul nu va avea bani să aplice legea dacă nu se aplică trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat
  • A demonstrat că nu știe bine nici măcar ce prevede programul de guvernare pe domeniul său. „Punctul de pensie va creste de la 1 ianuarie 2018, dacă nu mă înșel, conform calendarului din programul de guvernare. S-ar putea să greșesc…”
  • A promis TVA Split și a vorbit mai rău decât Lenin cu lupta de clasă. Nimeni n-a înțeles ce vrea nici el, nici guvernul
  • A spus că nu-l interesează prețul carburanților la pompă (deși nu merge cu metroul la serviciu): ”„Nu mă uit la preţurile de la pompă, în marea majoritate a timpului circul cu şoferul. Nu studiez.”
  • A promis înființarea taxei de solidaritate  de 2%, dar ea există deja (0,25% din fondul de salarii, potrivit unei legi din 2006). Mai mult, a mințit că UE ne cere o astfel de taxă. UE n-a cerut așa ceva niciodată, nicio directivă europeană nu cere guvernului să taxele companiile.

Practic, dacă-l asculți pe Ionuț Mișa, ai impresia că omul habar n-are pe ce lume trăiește. Nu știe să explice, nu vorbește clar, nu are argumente, nu are răspunsuri, se schimbă de la o zi la alta, minte, revine, dispare, fuge de întrebări. Atenție, nu e vorba de ministrul poeziei, ci de al Finanțelor, în mâna căruia stau salariile și pensiile poporului votant! Niciodată n-a mai avut România un reprezentat al acestui portofoliul atât de nepregătit, nesigur și mincinos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.