Curtea Constituțională, ATAC la …Constituție și la justiție! CCR apără parlamentarii penali

0
1661

Curtea Constituțională în care își mai pun speranțele cei care vor să oprească asaltul Ciumei Roșii la statul de drept a dat azi o decizie criminală. Practic, e o amnistie pentru toți parlamentarii penali prinși și condamnați pentru conflict de interese (membri în consilii de administrație la regii, angajări de rude etc.). Și, atenție, e vorba de condamnări în instanță, ale căror efecte mor acum prin decizia CCR! Un atac la justiție și o încălcare a Constituției, care consacră principiul SEPARAȚIEI puterilor în stat. Cine decide asta? Exact instituția înființată să apere Constituția – CCR!!!

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că sunt constituţionale modificările la Legea privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care prevăd ca interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 să înceteze. CCR spune că legea nu afectează hotărârile judecătoreşti, în aceste cazuri de conflict de interese fiind date doar decizii ANI. CCR a fost sesizată asupra acestor modificări de către PNL. În vechea formă a legii, demnitarii găsiţi în conflict de interese aveau interdicţia de ocupa funcţii publice timp de trei ani, anunță News.ro.

Decizia este definitivă şi va fi transmisă preşedintelui.

Parlamentul a adoptat, la iniţiativa deputatului PSD Florin Iordache, modificarea Legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.