Dar care e sursa REALĂ a acestei ”instabilități”, ”Cati” Andronescu?

1
1849

 „Ce mă îngrijorează în aceste demonstraţii nu e faptul că oamenii au ieşit în stradă. E dreptul lor de a protesta faţă de lucrurile care îi nemulţumesc. Dacă aceste demonstraţii generează instabilitatea ţării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă”, a comentat Ecaterina Andronescu protestele de sâmbătă seară, din Bucureşti şi din ţară.

Să nu dăm cu parul! Măcar am auzit și noi un lider PSD comentând pe tema protestelor. Toți ceilalți s-au ascuns prin cotloanele puterii. Dar problema-i alta: ”Cati” Andronescu (așa cum o alintă colegii pesediști) vorbește exact ca-n vremea mineriadelor lui Iliescu&Cozma. Și atunci, puterea fesenistă ne acuza pe noi cei din Piața Universității că ”punem în pericol ordinea de stat și stabilitatea țării”. Așa făcuse și Ceaușescu cu doar câteva luni înainte.

Mentalitatea Ecaterinei Andronescu (altfel o pesedistă decentă, în comparație cu Olguța Vasilescu, Rovana Plumb etc..) a rămas una comunisto-fesenistă. ”Instabilitatea” clar că există, evident că o țară cu proteste masive, confruntări cu forțe de ordine, guverne picate nu e altfel decât instabilă. Dar ce nu se întreabă madam Andronescu e CINE este adevărata sursă a instabilității? Ei, aici e complicat să răspunzi, dacă ești în PSD!

Oare ies atâția oameni în stradă din plăcerea sadică de a provoca ”instabilitate”? E vreunul dintre ei fericit să facă asta? N-ar fi preferat să facă altceva la ora aia, să fie cu prietenii, la schi sau în pub? Imensa majoritate a celor care protestează de exact un an încoace sunt oameni educați, bine intenționați și, mai important decât orice, îngrijorați de viitorul lor în această țară. Ăsta-i motivul fundamental al manifestaților #Rezist!

Protestele sunt, din acest motiv, provocate de alții, nu de cei din stradă. Sursa lor REALĂ este actuala clasă politică, în special puterea PSD-ALDE, comportamentul ei abuziv. Iar fitilul ce le-a aprins sunt legile justiției ce trec acum prin parlament ca prin brânză și la care susținătorii lor nu vor să renunțe în niciun chip.

E simplu, Ecaterina Andronescu, dacă vrem stabilitate: retrageți legile care legalizează corupția și vom fi cea mai stabilă țară din lume! Până atunci, această ”instabilitate” e singura cale a tinerei generații de #rezista în fața unui destin ce se anunță tot mai negru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.