Am ziarul meu. Bine ați venit pe Ciocazanu.ro!

25
25297

Am amânat de mai multe ori. Deși știu din multe experiențe că niciodată nu e gata așa cum ți-ai fi dorit. Și poate c-aș mai fi lungit-o câteva zile, dar n-am putut trece peste ziua de 22 decembrie, data lansării oficiale a blogului meu ”Ciocazanu.ro”.

Se fac exact 28 de ani de când ne-am recăpătat libertatea. Ce-am făcut cu ea, e altă discuție. Pentru mine, libertatea câștigată în 22 decembrie 1989 e aur curat. E aer. E viața însăși. Ea mi-a schimbat destinul. Așa am ajuns jurnalist. Le datorez asta tuturor celor care acum 28 de ani au luptat pentru această sfântă valoare umană. Dar mai ales le-o datorez celor care au pierit în acele zile. Nu mai contează că au fost carne de tun sau chiar că au influențat decisiv ruperea de dictatură. Contează că au pierit strigând în numele libertății (”Vom muri și vom fi liberi!”), iar eu n-o să uit niciodată așa ceva. Și n-o să cred nicicând c-am făcut suficient pentru memoria lor.

Din 21 decembrie 1989, puteam să fiu și eu printre ei. Eram o mână de oameni în Piața Universității, la Dalles, ori la Romană. Dumnezeu a vrut să rămân în viață. Poate și pentru a povesti lumii mele despre ce-am văzut. De aceea, am ales ziua de azi  – 22 decembrie 2017 – ca moment de lansare oficială a blogului meu personal ”Ciocazanu.ro”. Mă leg astfel imaginar de acei oameni ale căror fețe le văd parcă și azi. Știu că fără ei  – ca fără toți ceilalți din Timișoara, Sibiu, Cluj, Arad, Brașov sau din alte locuri unde și-au dat viața eroii mei-, azi n-aș fi putut scrie aceste rânduri. N-ar fi existat nici acest blog, nici ziarele sau radiourile la care am lucrat, nici televiziunile la care pot comenta liber.

Cu gândul la ei, dar și la toți eroii acestei nații – unii dintre ei batjocoriți astăzi de la tribuna Parlamentului României -, am vrut să am de azi ”ziarul meu”. Îi spun așa pentru că l-am conceput chiar ca pe un ziar online. Un fel de amestec între blog și site, unde vă invit să-mi fiți alături ca să trecem împreună prin această lume complicată și frumoasă deopotrivă.

După multe experiențe de presă – de la ziarul tipărit ”pe plumb” chiar imediat după Revoluție și până la câteva site-uri în care am fost implicat în ultimii ani -, mi-am dat seama că e momentul să scriu pentru mine. Aveam de gând de mult să fac asta, însă toate acele experiențe mi-au fost de mare ajutor și astfel mi-am amânat acest proiect de suflet.

În ”ziarul meu” voi alege să comentez ce mi se pare mie relevant – ca jurnalist și ca om simplu – din ce se întâmplă în jurul nostru. Aici, acasă, în România noastră, în cealaltă Românie – Diaspora, în lume în general. Despre politică, dar nu numai. Ci și despre orice ne compune viața într-un mod atât de fascinant: călătorii, oameni, cultură, sport, rețele de socializare. Despre viață, pur și simplu. Prin ochii mei. Cu ochii voștri asupra mea. Ca să văd mai clar acolo unde îmi fuge privirea, gândul sau sufletul.

N-o să reușesc, știu, dar îi propun să trag de mine cât pot pentru a fi și mai echilibrat. Nu sunt vremuri de-așa ceva, chiar dimpotrivă, dar dacă cred cu fermitate în ceva acela e echilibrul în toate. O să mai sar calul, cu siguranță, dar vreau ca și blogul meu să mă ajute în a reveni pe brazda cumpătării și a analizei decente. Sper să-mi reușească.

Așadar, bine ați venit pe www.ciocazanu.ro! De azi, aici va fi locul în care mă veți găsi mereu. Cu gândul la eroii noștri din decembrie 1989, dar și la toți cei care s-au sacrificat pentru ca să putem vorbi liber azi, vă invit să rămânem împreună în această nouă călătorie jurnalistică. Iar eu promit să fac tot ce pot – așa cum am încercat și în toată istoria mea de presă de până acum – pentru a onora cât mai bine moștenirea libertății pe care ne-au lăsat-o cei plecați dintre noi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

Sărbători fericite!

P.S.: Cei interesați să-mi pună întrebări, o pot face la adresa de email ciocazanublog@gmail.com

25 COMENTARII

  1. Buna seara, Laurentiu! Sa stii ca nu mi-a cazut bine cand m-ai blocat, numai pentru ca aveam o alta parere decat tine. Nu te-am jignit, nu te-am insultat, nici macar nu te acuzasem, precum alti colegi de la PMP, ca esti inregimentat. Chiar daca nu o sa lasi mesajul meu sa para, cel putin o sa-l citesti…. Eu nu-ti port pica si iti urez succes, un Craciun feircit si un An Nou care sa-ti dea adevarata satisfactie jurnalistica! Impartialitate, mai mult nu zic. Gandeste-te la asta si o sa ai succes…

  2. La mine în comuna COZIENI de buzau traieste mama sublocotenent Toader Petre Iulian mort la Brasov in Decembrie 1989 A avut de pe urma lui un fel de pensie dar o au sistat o fara sa i spună de ce.Acum când avem atatia revolutionari cu multe privilegii de ce i s au luat acei 400 de lei.Ce pot face sa o ajut?

  3. Laurentiule!! Sarabtori Fericite, Craciun Fericit multe bucurii si multa sanatate, d’aci „de departe”. La fel si lui Grigore, te rog sa-i transmiti de la noi! Upps… asta nu e Facebuce…nu-mi vad numele… Gata, se rezolva.

  4. Sarbatori fericite.Sper sa avem parte de informatii corecte, sa ne putem baza pe justitie, sa ne bucuram de schimbarea politica, sa va citim zilnic, si daca nu le vom avea pe acestea, macar impreun sa luptam pentru educarea generatiilor viitoare in spiritul dreptatii, culturii, constientizarii ca apartinem acestui loc .

  5. Ma bucur mult dl. Ciocazanu. Va urmaresc in emisiuni, va urmaresc articolele, sunteti un reper pt. mine in descifrarea corecta a evenimentelor. Sa fie intr-un ceas bun!

  6. Românul e tot sclav în țara lui prin faptul că acceptă cu bună știință sărăcia ,sclavia , tortura psihică și fizică ,umilința ,cerșetoria ,manipularea publică .

    Regele Dreptății „”„

  7. Felicitări pentru inițiativă ! Era și momentul , mass media avea nevoie de publicații noi ,oneste ,care să informeze corect publicul atât de bulversat de avalanșa manipulărilor . Mă onorează prietenia unor jurnaliști onești ,între care sunteți unul ale cărui prezențe tv le urmăresc cu mult interes . Acum vă voi și citi articolele . MULT SUCCES ȘI SĂRBĂTORI FERICITE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.