De ce le plătește Europa 20.000 de euro/lună acestor sabotori ai UE?

5
1794

Ioan Mircea Pașcu, Mircea Diaconu, Victor Boștinaru și Norica Nicolai sunt europarlamentari din partea României. Reprezintă PSD și ALDE, nici nu contează. Sunt plătiți din impozitele și taxele cetățeanului european, cu un singur scop: să ajute Uniunea Europeană să devină o organizație mai bună. Implicit, cei care plătesc europarlamentarii vor avea de câștigat în plan personal, dacă aceștia își fac bine treaba.

Săptămâna trecută însă, toți cei patru de mai sus au pledat la Bruxelles cauza anti-UE. Pe față, fără jenă, drept recunoștință pentru cei peste 20.000 de euro încasați lunar. Ei (dar și alții) au susținut la scenă deschisă că legile justiției din parlamentul României ”sunt bune”, ca să citez din Traian Băsescu.

I-a durut în cot că specialiștii în domeniu (de la CSM, asociații de magistrați, observatori și jurnaliști de bună-credință), dar și liderii comunității internaționale, partenerii strategici ai României pro-occidentale, ambasadori au demonstrat cu pixul în mână ce rău fac justiției acele proiecte de lege lansate de Tudorel Toader, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea&co.. Practic, au batjocorit creierele oneste în materie de justiție și principii solide ale statului de drept, lovind în plin fundamentele UE. Unde? Chiar în miezul ei, la Bruxelles!

Cazul acesta este doar un exemplu despre ce rău își face Europa prin ea însăși. Dacă astfel de specimene anti-stat de drept, deci anti-UE, au ajuns să vorbească liber despre cum poate fi distrusă Europa, atunci Europa însăși are o mare problemă!

Oare pentru așa ceva plătește contribuabilul european 20.000 de euro/lună unui astfel de europarlamentar? Ca să pledeze la Bruxelles cauza justiției controlate politic? A protecției pentru mafia penală transpartinică? A garantării prin lege a corupției politice?

Probabil că UE nu va răspunde prea curând la astfel de atacuri. Sigur, are ”pe țeavă” niște măsuri, dar e cale lungă până la efectul punitiv. Ce știm sigur e că indivizi precum cei patru avocați a clanurilor penale din România vor avea asigurate noi mandate în Parlamentul European.

Și-au jucat foarte bine rolul de executanți ai comenzii date de Dragnea și Tăriceanu, prin discursurile lor de la tribuna Parlamentului European. Au urlat împotriva ”abuzurilor DNA” atât de tare încât s-a auzit până la Belina și înapoi în  Teleorman. Vor primi din nou 20.000 de euro/lună, din 2019 (anul alegerilor pentru Parlamentul European). Prin voia Cartelului TelDrum, prin votul ”poporului social-democrat” și din buzunarul cetățeanului european.

5 COMENTARII

  1. Fiecare tara a trimis in PE indivizi cu sentimente si atitudine anti-europeana. UK-ul l-a avut pe Farage & co., Franta pe Marine LePlen etc.
    Nu e doar Romania in situatia asta si problema survine de la faptul ca sistemul de alegere al parlamentarilor in PE e la fel de prost, sau poate mai prost decat sistemul romanesc.
    UE e defecta si nimeni nu prea vrea s-o repare. De asta sunt atatea probleme.

  2. Monica Macovei,in schimb,merita 20.000 de euro/lună,plătita de contribuabilul european ? Ioan Mircea Pașcu, Mircea Diaconu, Victor Boștinaru și Norica Nicolai sunt cei mai buni europarlamentari din partea României.Va zvarcoliti ca va veni ziua in care magistratii vor raspunde si atunci justitia nu va mai face atatea abuzuri,ca acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.