De ce rămân de partea ”binomului” Iohannis-Kovesi

0
1738

Un articol publicat de colegii de la Ziare.com, pe care îi puteți citi integral AICI, explică foarte clar ce s-a întâmplat în Dosarul Microsoft. Textul e recomandat doar celor de bună-credință, care chiar vor să înțeleagă cu adevărat ce s-a întâmplat, de la început până azi, în acest caz scandalos de corupție. Într-o țară ocupată să distrugă toți stâlpii luptei anticorupție și să reinstaureze regulile ”mafiei lui Adrian Năstase”, pare că sunt tot mai puțini cei interesați de adevărul adevărat. România este sub asediu. Se înmulțesc cei ce se înrolează în armata dușmanilor democrației și ai statului de drept, care ne bombardează zi-lumină cu tot felul de fumigene mediatice. Scopul: să clacăm în fața propriilor convingeri, să nu mai deosebim grâul de neghină, să facem din alb negru și invers și să ne pierdem complet busola adevărului. Cine pescuiește bine în ape tulburi? Poate răspunde mai bine Ion Iliescu cu al său decembrie însângerat.

Felul în care este judecată șefa DNA în Dosarul Microsoft este același cu cel în care a fost atacat Iohannis pentru că a numit-o pe Vasilica Dăncilă premier. În ambele cazuri, asprimea acuzațiilor este infinit exagerată în raport cu vinovăția directă a lor. Pot accepta că era loc de mai bine, dar nicidecum nu voi pica în plasa celor care vor ca stângăciile și chiar rateurile ”binomului” Iohannis-Kovesi să fie motiv pentru a le întoarce spatele celor doi. Asta nu poate fi decât pe placul Ciumei Roșii. De aceea, nu e loc de nuanțe. Pentru mine, lucrurile sunt clare: #Rezistența tandemului Iohannis-Kovesi este vitală pentru menținerea României pe drumul către nucleul franco-german al UE și pentru victoria statului de drept în fața celui paralel.

În aceste momente delicate pentru țară și intoxicate cu multă manipulare de sorginte bolșevică, când gruparea transpartinică Dragnea-Tăriceanu-Băsescu-Hunor are un scop comun – dovedirea justiției independente, cu prim pas mazilirea lui Kovesi – eu nu pot fi în altă tabără decât în cea care am fost mereu: a adevărului. Așa cum îl văd eu, prin ochii a 28 de ani de presă liberă, cu plusurile și cu minusurile mele. Nu am nimic de câștigat din asta, nici material, nici profesional, în afară de a-mi face meseria onest și de a fi cinstit cu mine însumi la judecata propriei conștiințe.

Voi continua să scriu pentru oamenii interesați de adevăr, nu pentru cei confortabili cu postura de cârpe ale politicienilor. În paralel, voi face curățenie constant în jurul meu, în rețelele de socializare și pe internet, în general oriunde există public la care pot ajunge. Nu mă interesează să socializez cu cei care se supără ca văcarul pe sat pe cei care ne sunt singurii aliați fideli în fața tăvălugului pesedist. Nici să schimb impresii cu ”vampirii energetici” care n-au altceva de făcut decât să-și plaseze, prin mine către universul meu media, manipulările lor voite sau nu, în interesul unei grupări mafiote sau al alteia, reprezentate de lideri aparent rivali, dar aflați în cumetrie subterană.

Am nevoie, personal și ca jurnalist, de oameni onești, capabili să se detașeze de pasiunea pentru un politician sau altul, dispuși să judece în funcție de interesul public și nu de poftele favoritului lor. Nu mă interesează să mai comunic cu cei dispuși să tolereze figuri mafiote pentru simplul motiv că ”sunt simpatice”. Vreau să mă mișc într-un univers cu public echilibrat, interesat de argumente și idei, nu de înjurături și urale. Pentru ei, voi continua să fac recomandări precum articolul de AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.