De la Marea Unire la Marea Dezbinare. Autodistrugerea României, pe gustul lui Orban&Putin

1
1710

Ne mirăm de ce presează Ungaria lui Orban dinspre vest și Rusia lui Putin dinspre est? Păi de ce n-ar face-o? Cu o astfel de țară, au practic invitația pe masă să alimenteze destabilizarea României.

Care Românie privește la propria ei destrămare ca la circ. Culmea, în anul aniversării a 100 de ani de când a devenit România! De-atunci încoace, prin voința a milioane de oameni iubitori de țară, am primit garanția că vom putea vorbi limba română în interiorul granițelor trasate atunci.

Și ce-am făcut cu ea? Ne-am rupt de idealul național care a făcut posibilă Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Avem, desigur, scuza comunismului cel distrugător de spirit românesc, de valori, de nație, dar oare e doar asta?

De 28 de ani, am avut ocazia ”să ne luăm țara înapoi”, istoria, neamul, valorile. Azi, tragem linie și adunăm: milioane de frați evadați prin lumea largă, alte milioane rămași aici ca să aplaude sau să lupte cu urmașii comunismului.

Iar ei, urmașii, nici măcar nu mai cred în comunism. S-au spart în găști și se războiesc între ele precum gherilele mafiote din Sicilia, pentru lăcomie și forță de grup. Pe banii plătitorului de taxe. În direct, la TV. Iar poporul aplaudă sau deplânge acest tragic spectacol.

Între timp: inflația crește, Poliția e măcinată de conflicte vechi și noi, infractorii își fac de cap, jandarmeria devine gardă de corp a mafiei politice și anchetează oamenii nemulțumiți pe Facebook, prețurile o iau razna, justiția se pregătește să se predea.

E lungă lista de slăbiciuni a statului numit România. Și ea crește constant. Spre bucuria unor Orban sau Putin. Iar noi votăm, luptăm, urlăm sau ne predăm. Practic, le asigurăm supraviețuirea. Dar existența lor înseamnă moartea nației, pe termen lung.

Credem că doar Dragnea, Tăriceanu sau Tudose sunt marea noastră bubă, însă nu-i așa. Ei vin și pleacă. Va veni și rândul celor trei. Ori al PSD și ALDE. Și ce urmează? Priviți dincolo, la PNL, USR sau ce-o mai fi prin opoziție. Liberalii și useriștii n-au altă grijă decât cum să se-atace reciproc. Sigur, motive au și unii, și alții. Dar asta-i miza? Cum să contezi atunci pe ei?

Și-atunci, ce poate ieși bun din asta? Marele exod spre Occident va continua, cu sau fără Dragnea, poliția își va proteja în continuare propriii infractori, economia va lucra la propria prăbușire (vezi explozia prețurilor la case, împrumuturile masive, dezmățul bugetar), statul va fi cel mai căutat loc de muncă în timp ce privatul va fi împins spre sinucidere. Și-atunci, ce poate ieși bun din asta?

Iată de ce un Orban sau un Putin primesc România pe tavă! Căci România însăși lucrează la propria ei prăbușire. Căci puțini au mai rămas legați de idealul național de la 1918. România lăsată nouă moștenire de părinții fondatori ai acestei națiuni frumoase avea la pachet iubire de țară, cinste, curaj, onoare, demnitate, omenie, lege. Câți dintre concetățenii noștri pun mai presus aceste valori de antonimele lor: lăcomie, bani, șpagă, lașitate, trădare, minciună ”mie să-mi fie bine”, pile-cunoștințe-relații, ”toți sunt la fel”, ”eu nu mă bag în față, îmi văd de viața mea”?

Tot ce vedem la TV este produsul nostru și doar al nostru. Ei doar execută ce noi le permitem urmare a anti-valorilor de mai sus. Anti-valorile domină societatea românească, valorile Marii Uniri s-au cam pierdut pe drum. Iar la 100 de ani de la cea mai frumoasă pagină din istoria noastră modernă trebuie să fim sinceri cu noi înșine: sunt mai dezbinați ca oricând. Dacă ne refugiem în propria curte sau în spatele ușii, în speranța că ne va salva altcineva, ne înșelăm amarnic. Doar doi ”salvatori” așteaptă la cotitură: Viktor Orban și Vladimir Putin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.