Dragă justiţie, nu ne trăda şi tu! Altfel vom pieri toţi, cu pensii cu tot

0
944

Dosarul „Colectiv” e o mare crimă având ca autor cunoscut justiţia. După trei ani, judecătorul a plecat la pensie şi procesul o ia acum de la zero. Îmi aduc aminte şi de judecătorul din dosarul lui Dragnea, s-a dus şi el subit la pensie exact la timp pentru sultanul de Teleorman (aşa a câştigat inculpatul nr. 1 al României cel puţin un an de libertate, în care vedem cum ne face viaţa un calvar). Nu mai vorbesc de dosarele privind Revoluţia, Mineriadele, 10 august 2018.

Vom lupta până la ultima picătură de efort pentru a proteja independenţa justiţiei! De ea depinde masiv viitorul unei naţiuni sănătoase. E dovedit deja, în ţările civilizate, că prosperitatea unui popor e cu atât mai mare cu cât democraţia e mai solidă. Dar în acelaşi timp, justiţia are nevoie ea însăşi de o purificare interioară, de mai multă demnitate, de spirit, nu doar de litera legii. Şi de un minim gest de bunăvoinţă faţă de cei fără de putere.

Oare dacă UE nu făcea presiuni – şi intrau în vigoare modificările făcute de Ciumă cu pensionarea rapidă după 20 de ani de vechime-, se goleau instanţele? Dacă erau puşi să aleagă, între pensionare instant şi continuarea activităţii, câţi ar fi ales să rămână în slujba românului înfometat de dreptate? În Polonia, s-a întâmplat la fel: guvernul a promovat pensionarea anticipată a judecătorilor, din dorinţa de epurare politică a justiţiei, dar atenţie, de la 70 de ani la 65, nu la 50 de ani sau mai puţin (cum au pregătit capcana anti-justiţie alde Toadere&co.)!

La noi, prin modificările PSD-ALDE, un judecător putea ieşi la pensie, cu 20 de ani vechime, poate chiar şi la 45 de ani! Însă şefa Curţii Supreme de la Varşovia nu a vrut să le facă jocul politcienilor, a continuat să vină la serviciu în ciuda atacului politic privind pensionarea anticipată, dând un semnal de curaj şi de demnitate în breaslă (detalii, AICI). În România, ar fi bine pentru noi toţi ca magistraţii să înţeleagă şi ei acest mesaj: nu poţi doar să profiţi de o lege care îţi dă o pensie grasă (meritată, altfel), peste noapte, pentru ca politicul să invadeze sistemul cu oameni dispuşi să distrugă justiţia din interior.

Fuga din calea acestui taifun tip Dragnea&Tăriceanu nu e o soluţie. O ţară cu justiţie întoarsă în timp înseamnă rău şi pentru pensionarii din magistratură. E un cec în alb dat falimentului de stat. Va goli şi mai mult România şi cine va mai plăti pensiile mâine-poimâine? Justiţia a făcut progrese mari în ultimii 10 ani, dar nu e suficient. E nevoie să #reziste şi ea în mai multă demnitate.

Să apară cazuri mai dese cum este cel al judecătoarei Ruxandra Grecu, de la Curtea de Apel București. Ea a ridicat din oficiu excepția de neconstituționalitate în privința sinistrei Ordonanțe 92 a lui Tudorel Toader, solicitând Curții Constituționale să se pronunțe în această privință. Exact ce trebuia să facă Avocatul Poporului Victor Ciorbea şi n-a făcut, fugind din ţară exact la timp pentru PSD-ALDE.

Repet, omeneşte vorbind îi înţeleg pe judecătorii care vor să iasă la pensie, să scape de această încleştare pe viaţă şi pe moarte în care e prinsă România. Dar trăim vremuri în care e nevoie şi de altceva în plus decât interesul personal. E nevoie să mai faci doi-trei ani de sacrificiu, pentru ca şi ţie să-ţi fie bine, la final. Şi ţie, dar şi altora, care poate vor avea pensie de 5-6 ori mai mică, deşi n-au nicio vină pentru asta. Au lucrat şi ei tot pentru ţară, în serviciul public, şi cu 15-20 de ani mai mult, fie că vorbim de medici, profesori sau funcţionari.

Eu cred că nu e rău ca, în loc de 45-47 de ani să ieşi la pensie la 50-52-55 de ani. Oricum, e un mare avantaj faţă de marea majoritate care vor ieşi la 65-67 de ani, başca nivelul pensiei de cel puţin cinci ori mai mare decât al pensiei medii. Orice lege care prevede pensionarea şi mai anticipată e clar că e o mare capcană, şi nu doar pentru magistraţi. Şi pentru cei din instituţiile de forţă, Poliţie, servicii secrete etc.. La final, tot economia plăteşte factura. Iar economia nu va avea de unde, dacă ţara încape pe mâna clanurilor penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.