Dragnea lovește cu sexy-pesediste în statul de drept. Plus două ministere pentru aburit SUA&UE

0
2154

Face el ce face Liviu Dragnea și revine la arma ”sexy” a puterii. Mai țineți minte povestea Cătălinei Ștefănescu (dreapta), juna de la Teleorman ”lipită” de Adrian Năstase pe ringul de dans și ajunsă pe sub mustața lui Dragnea în Parlamentul României la doar 23 de ani? Ei bine, Dragnea pare să fie atracția fatală pentru astfel de tinere înfierbântate de politică la vârf.

Noul său guvern are formă diferită, pe cât de sexy, pe atât de înșelătoare. Propulsarea unor ”dive” gen Ioana Bran (foto principal, sus) sau Ana Birchal (stânga) în echipa Vasilicăi Dăncilă este o mișcare de PR pe care o poate înțelege prea bine tânăra propusă ministru la Tineret și Sport.

Actuala secretară a Camerei Deputaților, sătmăreanca Ioana Bran (31 de ani), este deputată de Satu Mare cu un background impresionant: este fiica cea mică a milionarului Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, cele care produc pălinca de export ”Bran”.

Ioana Bran a făcut PR pentru palinca produsă de familia sa, declarând că se află la „a 4-a generație de “pălincari”, „ca atare este normal ca secretul și rețeta produselor noastre să se păstreze și să se transmită din generație în generație”, scrie publicația presasm.ro.

În urmă cu doi ani, când Liviu Dragnea a nominalizat-o secretară a Camerei Deputaţilor, mass-media a descris-o pe Ioana Bran drept ”milionara sexy”.

Cu acest ”ambalaj” de feminism provocator, Liviu Dragnea vrea să ascundă de fapt miezul problemei PSD. Iar aruncarea unor ”nade” de imagine tip Iona Bran nu este singura strategie în acest scop. Și mai tupeistă este înființarea unui minister pentru ”implementarea parteneriatelor strategice ale României” (Ana Birchall) sau apariția Ministerului Fondurilor Europene (Rovana Plumb ”reîncărcată”). Un fel de răspuns ”dacă voi nu mă vreți eu vă vreau” transmis SUA și, respectiv, Europei.

În rest, nume vechi și noi, care de fapt nici nu contează. Singura țintă a guvernării PSD-ALDE este ”s-o scoată la vopsea” cu finanțele publice – care fie să nu se prăbușească în mandatul lor, fie să se facă praf în mandatul succesorilor la putere – și să răpună cât mai repede justiția independentă. Este ce vor, până la urmă, mai toți politicienii actuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.