Dragnea-Tudose, o nouă ciocnire. Crește tensiunea în PSD!

3
6766

Schimbul de replici de la finele anului trecut n-a fost o întâmplare. Iată că, potrivit surselor Hotnews, cionirea de atunci în care Dragnea îi cerea lui Tudose să fie ”calm” a fost urmata de o alta. Astfel, liderul PSD, poreclit și ”Sultanul Roșu”, s-ar fi certat cu premierul pentru doi apropiați de-ai primului. Iată ce scrie Hotnews:

Intre liderul PSD, Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose a avut loc, in ultima saptamana din 2017, un nou moment tensionat, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse din partid. Potrivit acestora, Dragnea s-ar fi deplasat la sfarsitul saptamanii trecute la guvern pentru a-i cere premierului Tudose sa nu publice in Monitorul Oficial decizia de schimbare din functie a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) si sa o reinstaleze in functia de secretar de stat pe Oana Schmidt Haineala, care a castigat procesul impotriva deciziei CSM de incetare a detasarii la Ministerul Justitiei. Potrivit surselor HotNews.ro, premierul Tudose i-ar fi respins ambele solicitari. 
Mai mult, intre cei doi ar fi existat un schimb dur de replici, Tudose amenintand ca pleaca el din birou daca nu iese Dragnea. 

Mihai Tudose este o mare necunoscută. A ajuns prim-ministru după mai mulți ani de obscuritate în PSD și abia odată cu debarcarea fostului premier Sorin Grindeanu. Dragnea și toată ”armata” de politicieni interesați în lovitura de moarte dată statului de drept așteaptă ca Tudose să nu împiedice planul. Acesta poate bloca in extremis pachetul de legi (Toader-Iordache) care distruge independența justiției, printr-o ordonanță de urgență care să amâne intrarea în vigoare a prevederilor salvatoare pentru mafia penală transpartinică. A intrat tiptil în haina de premier, a început să dea mesaje de forță în PSD și să-și fidelizeze oameni grei, așa cum afirmă și colegii de la Hotnews.

I-a eliminat deja pe unii dintre ”greii” lui Dragnea din guvern (Sevill Shaidehh, Rovana Plumb) și a dat de înțeles că rămâne partenerul valorilor UE&NATO, nicidecum sclavul celor cu dosare penale. În absența unei opoziții care să poată bloca tehnic tragedia cu legile justiției, Tudose devine unica salvare a României pro-occidentale. Dacă legile vor trece de Curtea Constituțională (ultimul mare hop în procesul legislativ), atunci doar ordonanța lui Mihai Tudose poate bloca lovitura dată statului de drept. Între timp, procesele lui Dragnea sau Tăriceanu își vor urma cursul firesc. O eventuală condamnare a primului va schimba radical raportul de forțe în PSD și va permite supraviețuirea DNA. În acel moment, războiul Occident-Răsărit de pe teritoriul României (și implicit din interiorul PSD) va fi fost deja tranșat.

3 COMENTARII

  1. Nu cred că avem noi norocul să vedem oferindu-i-se președintelui Iohannis un bun prilej de a declara dizolvarea parlamentului sau mai știu eu ce mijloace are la îndemână.
    Tare mă tem că și acest an al Centenarului îl vom petrece tooot cu PSD,ALDE,Dragnea,Tăriceanu,Tudose…Ardeleanca din mine simte că e sufocă la gândul că atunci,la vremea lui 1918,din învinși cu spatele la zid,am ajuns România Mare,iar azi,în mileniul 3 suntem conduși de o șleahtă de borfași.

  2. Bine ar fi!Din doua rele sa tinem cu cea mai mica.Si pentru mine Tudose este o necunoscuta.Chiar vrea sa faca ceve pentru mentinerea alturi de valorile democratice din UE sau doar se lupta pentru putere in PSD?Vom vedea.Deocamdata ar fi bine sa blocheze legile justitiei si sa incerce sa-l inlature pe Dragnea.Pe urma vom mai vedea ce facem cu PSD-ul.

  3. Dacă respectă Tudose ce a declarat despre demisia lui Dragnea penalul, deja s-a certat cu el…SĂ VEDEM DACĂ RESPECTĂ, ÎL DISTRUGE AUTOMAT PE DRAGNEA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.