Ei, acum cine-i masculul alfa în PSD?

0
1029

Premierul Mihai Tudose a oficializat, miercuri seara, prin iesirea de la Antena 3 razboiul cu liderul PSD Liviu Dragnea. De acum, nu mai exista nici dubii, nici cale de intoarcere. Lupta pentru putere se duce la vedere. Premierul Tudose a lansat un atac la Carmen Dan si Liviu Dragnea care nu mai lasa loc unei eventuale impacari. Pe ministrul de interne l-a acuzat de minciuna iar pe liderul PSD l-a ridiculizat evocandu-l in cea mai umilitoare ipostaza, de umil servitor al sistemului.

Cu marturisirea ca relatia cu Dragnea este doar “institutionala”, premierul Tudose s-a prezentat pentru prima data ca sef de guvern autonom, fara butoane de comanda la seful partidului. A urmat o suita de gesturi de un populism desantat menite sa arate nu atat publicului, cat partidului, cine este noul jupan. A cerut decapitari in politie, a strigat moarte pedofililor, a sters pe jos cu urmasii Regelui si implicit cu Dragnea, l-a anuntat pe Gica Popescu consilier pentru organizarea meciurilor din Campionatul European de Fotbal 2020, a anuntat cu mandrie patriotica noi proiecte de rasunet, umflandu-se ca de obicei in penele nationalismului economic.

In fine, s-a laudat pentru a mia oara cu cresterea economica-record si, foarte important, a facut risipa de superlative cu toti ministrii pe care-i vrea de partea sa in lupta cu Dragnea. A pus cateva tinte in fruntea celor care urmeaza sa fie schimbati la restructurare. Printre ei, Laufer, trecut explicit pe lista neagra, unul dintre cei mai apropiati oameni ai liderului PSD.

Singurul episod care putea lipsi din regia iesirii de aseara a fost enervarea aparent spontana ca toti il fac securist si ca nu intelege de ce. Doar ca si-a facut un doctorat la SRI cu Coldea si Maior? A fost, cred, momentul cand toti pesedistii s-au tavalit pe jos de ras, dupa care s-au intrebat cum o fi totusi mai bine, cu un sef care taie porcii cu generalii sau cu unul care si-a dat doctoratul cu ei?

Dupa aceste mesaje de forta este de asteptat ca o buna parte din baronii PSD sa se predea noului stapan si sa-i prezinte omagiile lor. Cei mai multi au facut-o deja. Toata regia prestatiei de miercuri seara a fost gandita in cele mai mici detalii pentru a vinde publicului si partidului imaginea unui lider autoritar si popular in acelasi timp, cu o avalansa de poante si glumite in program. Inclusiv gesturile de a merge la Antena 3, marele inamic al premierului din ultimele zile, si de a-l lua martor in disputa cu ministrul de interne pe Bogdan Chireac, care l-a botezat “prietenul pedofililor”,  au avut ca scop eroizarea premierului.

Dan Tăpălagă

 

 

 

 

(Comentariul complet, pe Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.