El e ”omul negru” (sau roșu) al anului 2017! Și nimic nu-l va mai albi

4
20609

Nu Liviu Dragnea. Nici Călin Popescu Tăriceanu. Și nici Șerban Nicolae, Nicolicea ori ”Ciordache”. Pentru mine, cea mai întunecată ființă politică a anului trecut a fost Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Poate părea exagerat. De ce tocmai el, scos din jobenul ”tehnocrației” judiciare, când există atâția mahări și baroni în România? Simplu: pentru că tocmai de-aceea România a ajuns atât de intoxicată de baronime, de impostură și de mafie. Tocmai din cauza celor care puteau să nu cedeze influențelor/tentațiilor politicii murdare.

Tudorel Toader este cea mai vizibilă expresie a lașității profesionistului în fața ofensivei răului. Venit la București din postura de ”profesor la Drept”, fost judecător la Curtea Constituțională și membru al Comisiei de la Veneția, Toader putea să fie baricada profesională în fața tancului roșu de tip sovietic.

Dar a ales să-și calce singur în picioare reputația. A devenit cârpa conglomeratului PSD-ALDE-UDMR, prin celebrul ”pachet de legi pentru reformarea justiției”. Și aliatul infractorilor, prin odioasa decizie de eliberare din pușcărie a violatorilor, jefuitorilor, tâlharilor și bătăușilor. Toader și-a trădat colegii din justiție, pe magistrații tineri care n-au primit posturi din joben precum Toader-junior. Pe aliații României. Pe ambasadorii țărilor prietene. Pe toți și pe toate.

De ce? Pentru că acesta era, de fapt, adevăratul Tudorel Toader. Nu cel ”din cărți”. Nu ștaiful, ci pegra. Prietenul unui alt infractor faimos – Relu Fenechiu. Și profitor al slăbiciunilor statului, vezi propulsarea odraslei sale pe un post cald tot în sistemul public, la Iași.

Toader nu e singur. Există o mulțime ca el în aparatul de stat. Oameni care s-au agățat de funcții și de banii plătitorilor de taxe pentru a-i servi în cele din urmă pe dușmanii omului de rând. Sigur, contra-cost. Lor să le fie bine, restul să moară.

De aceea, România a ajuns în văgăuna de azi. Din cauza unor astfel de inși. Sunt de o mie de ori mai vinovați decât alde Mazăre, Ghiță, Dragnea, Tăriceanu&co.. Pentru că, fără ”toaderi”, baronii nu ar fi încălecat România.

Dar pentru asta era nevoie de sacrificiu. De curaj. De bani pierduți. De funcții refuzate. De hârtii de demisii și discuții aprinse. De un fel de eroism.

Nu prea mai există în această țară. Asta le permite unora ca Șerban Nicolae să jignească memoria partizanilor, a disidenților, a rezistenței anticomuniste. Știu bine că lașii, profitorii și combinatorii sunt criminalii de azi ai românilor demni de ieri. E plin de oameni negri.

Iar Tudorel Toader este campionul lor.

4 COMENTARII

  1. Articol scris la beție …de cuvinte…Ciocăzane ,Ciocăzane, n-ai înțeles nimic din viața asta deși se pare că ai ceva ani.Omul a pus în discuție problema cu conștiința faptului că nu el trebuie să o rezolve .El este un democrat pursânge nu un dictator ca tine.Problema este a societății românești și societatea românească trebuie să o solționeze, nu Ciocăzan cu invective și nici Hans Klem cu indicații. Așa ar trebui să fie evidențiată voința poporului nu cum sugerezi tu.

    • Nea Costică, învață mai întâi să scrii românește și apoi putem discuta și pe fond (unde văd că nu înțelegi nimic de la viață). Dar, repet, deși ești necuviincios, pot accepta un dialog chiar și cu o persoană care habar n-are pe ce lume trăiește, cu condiția să scrie decent limba română.

  2. Se vede de o posta ce jeg de las este Toader.Dar nu inteleg cum a putut fi acceptat in comisia de la Venetia,ori acea comisie este pusa in fata unei propuneri a statului roman ori doarme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.