EXCLUSIV. Mihnea Costoiu e omul cu lista de susținere a ”ministrului-pamblică”

1
1958

Operațiunea de strângere de semnături pentru susținerea lui Valentin Popa în funcția de ministru al Educației a fost o nebuloasă. Pe listă au apărut nume sonore ale mediului universitar, care au negat că au semnat un astfel de document, ba chiar au acuzat gestul drept o impostură imensă. Este și cazul rectorului celei mai mai universități din România, Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop , care a declarat pentru ”Adevărul”:

„Eu mai am câteva luni şi o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în aşa ceva. Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa. Nici n-am auzit până acum că ar apărea numele meu pe lista susţinătorilor săi, mi se pare ciudat”. 

În spatele respectivei inițiative de susținere a lui Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației s-a aflat Mihnea Costoiu, rectorul Institutului Politehnic București (IPB). Informația mi-a fost confirmată de surse din conducerea unor universități de stat și are logică – Costoiu este singurul rector urmărit penal din România și este direct interesat în succesul operațiunii PSD de punere a justiției sub control politic. Valentin Popa este omul lui Liviu Dragnea, capul operațiunii anti-stat de drept. O listă de susținere pentru omul lui Dragnea la Educației este un sprijin implicit și pentru Liviu Dragnea în acțiunea sa de a duce la bun sfârșit salvarea penalilor, inclusiv a lui Mihnea Costoiu.

Însă în același timp, inițiativa lui Costoiu pro-Valentin Popa este și un cuțit înfipt în spatele Ecaterinei Andronescu, cea care l-a luat de mână pentru a-l promova în politică și în mediul universitar, în ciuda faptului că nu are în spate o carieră care să-l recomande pentru o astfel de poziție atât de importantă (Costoiu este singurul rector din România fără o carieră universitară de succes și, atenție, fără doctorat!). Andronescu a fost în cărți pentru funcția de ministru al Educației în guvernul Dăncilă, dar a pierdut bătălia cu Valentin Popa. Iată, și din cauza trădării ”copilului ei de suflet” Mihnea Costoiu…

Înalta Curte a stabilit recent că Mihnea Costoiu rămâne sub control judiciar în Dosarul ”Cutezătorii”. Fost secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, Costoiu și-a pus semnătura pe un act adiţional, din 23 iunie 2009, într-un contract de asociere dintre minister și Fundația Dinu Pescariu, pentru care rectorul UPB este acuzat de abuz în serviciu de procurorii DNA.

Prin decizia semnată și de Mihnea Costoiu, a fost prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere al unei proprietăți a statului situate într-o zonă rezidențială a Capitalei, constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare. DNA îi acuză pe Costoiu și alți oficiali din Ministerul Educației că, prin decizia respectivă, au adus prejudicii grave statului român.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca acesti rectori,cu coloana vertebrala,care au afirmat ca nu au semnat acea lista,au posibilitatea si ar trebui sa-l atace in justitie pentrui fals si uz de fals pe acest individ Costoiu.Numai asa mai putem sa retezam o parte din aceste capete veninoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.