Hai, acum desființați-o pe Simona Halep!

1
1508

Acum cîteva minute, Simona Halep a ratat a treia ocazie de a câștiga primul său titlu de mare șlem, după un meci pe viață și pe moarte la Australian Open. 6-7, 6-3, 4-6  este scorul cu care românca a pierdut în fața numărului 2 mondial Caroline Wosniacki. Acum, sportiva daneză devine nr. 1 mondial în clasamentul ATP, iar Simona Halep trece pe 2.

”Simona Halep prim-ministru”, era sloganul care circula puternic pe rețelele de socializare după calificarea româncei în finala de la Melbourne. Modelul a fost inventat odată cu ”Hagi, președinte”, după calificarea României în sferturile de finală la Campionatul Mondial de fotbal SUA-1994. Din păcate, prim-ministru rămâne tot Vasilica Viorica Dăncilă…

Urmează acum, după cum ne-am obișnuit deja, atacurile la adresa româncei din partea ”specialiștilor”. Evident, nicio recunoștință față de efortul său imens, lupta pe cont propriu inclusiv împotriva propriei accidentări, rezistența până în finală după meciuri epuizante cu adversare foarte puternice, felul în care a promovat imaginea României în elita sportivă a lumii fără să primească nimic în schimb de la statul român.

Mulțumim, Simona! Atât ar trebui să spunem după un astfel de turneu, după un astfel de meci. Mai ales că, la despărțire de public, Simona Halep le-a dat ea criticilor de serviciu o lecție în plus:

”Caroline a fost mai bună. Vă mulțumesc tuturor pentru suport. Poate într-a patra finală de mare șlem voi avea mai mult noroc. Mai am câțiva ani buni înainte, sigur o să ne revedem.”, a spus cu modestie Simona Halep, la festivitatea de la finalul Australian Open.

1 COMENTARIU

  1. Nu o desfiintam, ii spunem BRAVO Simona, ai dat totul pe teren, dar putem observa ca a pierdut puncte importante incercind sa scurteze schimbul de mingi prin lovituri decisive si lovind in fileu sau putin afara (in special lovituri pretentioase in lung de linie). Dupa meciurile-maraton epuizante anterioare (cu Davis si Kerber) parea evident ca nu mai are benzina pentru a cistiga un nou meci-maraton de 3 seturi. Se speculeaza si pe pauza medicala presupus nejustificata a Carolinei din setul 3, care i-a stopat seria de puncte cistigate si a dus la pierderea meciului. Chiar daca a pierdut oarecum nemeritat fata de efortul imens depus si in acest meci, raminem cu cistigul unui alt stil de joc al Simonei aratat la acest turneu, mai ofensiv, mai sigur, mai eficient si care se va concretiza, speram, in multe meciuri si turnee cistigate stralucit in viitorul apropiat.
    Amaraciunea Simonei dupa finalele pierdute la AO 2018 si RG 2017 (sa nu uitam si de banii pierduti: 2.3 milioane EUR in cele 2 finale necistigate) nu poate fi consolata usor, dar cu sinceritate se poate spune FELICITARI SIMONA, TE IUBIM !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.