Îi lovește Iohannis cu varianta Meleșcanu? Soluții anti-Vasilica

1
3447

Consultările de azi de la Palatul Cotroceni vor limpezi felul în care președintele Iohannis se va raporta la propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier: Vasilica Viorica Dănciulescu.

Presiunea dinspre publicul anti-PSD, care vrea ca președintele să nu mai dea guvernul coaliției PSD-ALDE, este tot mai mare. În paralel, Iohannis știe că dacă va refuza desemnarea Vasilicăi Dănciulescu, urmează suspendarea sa și îngroparea României într-o criză economică poate ireversibilă.

Grea decizie! Pe piață au început să circule și alte variante decât propunere PSD. Una dintre ele este cea a lui Teodor Meleșcanu, actual ministru de Externe din partea ALDE. Mișcarea ar avea logică, dacă scopul lui Iohannis ar fi spargă coaliția actuală, căci Meleșcanu ar putea fi votat de o parte din parlamentarii PSD, PNL, USR, UDMR, PMP și minorități.

Dar trebuie ca Meleșcanu să accepte propunerea și nu doar el, ci și liderul său de la ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Or, dacă șeful ALDE rămâne ”spate în spate” cu Dragnea, varianta Meleșcanu pică. Misiunea lui Iohannis e ingrată. Situația economică a României se degradează continuu (prețuri mărite, inflație, scădere investiții străine și românești etc.), iar o prelungire a crizei politice va îngropa economia pe termen lung.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.