Intră și CSM sub comanda lui PSDragnea?

1
1299

Cu Simona Marcu aleasa in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii si Codrut Olaru in cea de vicepresedinte, CSM a devenit o institutie imprevizibila, in sensul ca e greu de spus daca va actiona in continuare de partea magistratilor sau va face jocurile puterii. Anul trecut, Marcu s-a pronuntat pentru aviz pozitiv cu observatii pe legile justitiei, in timp ce marea masa a magistratilor au cerut si obtinut in final aviz negativ.

Codrut Olaru, fost sef al DIICOT, n-ar fi primit nici un vot din partea sectiei de procurori. Acest fapt, confirmat pentru HotNews.ro de unele surse din CSM, spune multe. In primul rand, procurorii nu-l mai percep ca le apara interesele. Au fost singurii candidati deoarece jocurile erau deja facute si rezultatul dinainte stiut.

Pana acum, exista de bine de rau o majoritate sa-i spunem reformista in momentele cheie. De azi, totul depinde de modul cum vor vota Mariana Ghenea, fosta sefa a CSM si Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti. Ultima si-a schimbat de cateva ori pozitia in CSM si a oscilat intre tabere. Cu alte cuvinte, se va juca la limita in momentele importante pentru magistrati, fie ca vorbim de legile justitiei, de modificarile la Codurile Penal, de apararea reputatiei si independentei sistemului judiciar etc.

Alegerea Simonei Marcu cu 11 voturi pentru si 8 impotriva n-ar fi fost posibila fara votul celor doua judecatoare care vor inclina de acum incolo balanta in CSM. Cum noua presedinta a CSM provine de la Inalta Curte, s-ar explica partial sustinerea primita din partea Cristinei Tarcea, presedinta Inaltei Curti. Ce a schimbat raportul de forte in CSM a fost trecerea lui Codrut Olaru in echipa Simonei Marcu. Pentru a-i asigura alegerea in functia de presedinte, ministrul justitiei, Tudorel Toader, si-a intrerupt vacanta pentru a fi prezent la sedinta de vineri. Fara votul lui, Olaru n-ar fi putut ajunge vicepresedinte, deoarece avea nevoie de minim zece voturi.

Dan Tăpălagă

(Comentariul complet, pe Hotnews.ro)

Foto: Tribuna.ro

1 COMENTARIU

  1. Da,așa se pare,că și CSM intră sub comanda lui DRagnea.
    Așa ne-o fi dat nouă,românilor,să ne târâm,în loc să trăim drept,cu capul sus,către soare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.