Iohannis îl pune pe Fifor pe scaunul lui Tudose. Sau al lui Dragnea…

0
2077

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe ministrul Apărării Mihai Fifor drept înlocuitor interimar al ex-premierului Mihai Tudose, a anunțat Iohannis într-o declarație făcută acum câteva minute la Palatul Cotroceni.

”Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. E o situație care mă îngrijorează. Avem deja două guverne PSD eșuate. Evident, e nevoie de un guvern pentru a scurta incertitudinea. Vreau să avem o procedură rapidă. Vreau să previn posibile urmări economice negative ale crizei din PSD. L-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea guvernului. Am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine”, a declarat Iohannis.

Numirea unui premier interimar este atributul constituțional al președintelui și nu presupune nicio consultare cu nicio forță politică.

Anunțul făcut de Iohannis lasă de înțeles că președintele nu va intra într-un conflict constituțional cu majoritatea PSD-ALDE-UDMR, printr-o eventuală numire a unui premier din afara coaliției care a câștigat alegerile. Deja au apărut voci în PSD privind suspendarea președintelui, într-o astfel de situație, ceea ce nu va aduce niciun avantaj nimănui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.