Iohannis le-a tăiat ”pamblica” prostiei. Nu-l ratați pe Dănuț Andrușcă! O să vă distrați pe cinste

3
1748

Mulți s-au grăbit să-l acuze pe Klaus Iohannis că a ”pactizat” cu Dragnea atunci când n-a respins-o pe madam Dăncilă ca șef de guvern. Vedem acum ce inteligent a jucat (oricum, n-avea de ales pe lege)! Îi lasă să piară pe limba lor. Audierile din comisiile parlamentare dinaintea învestirii executivului Dragnea au fost ca la circ. Public la liber, faună cât cuprinde în PSD-ALDE. Greu am fi descoperit astfel de specimene într-un peisaj de război total Cotroceni-PSD&ALDE. Practic, Klaus Iohannis a împușcat doi iepuri dintr-un foc: 1- a evitat o situație de criză majoră într-o țară și-așa pe buza prăpastiei; 2 – a permis populației, dar cu dedicație poporului PSD, să-i vădă la față pe cei ajunși la putere prin vot liber.

E bestială scena (vezi mai sus) cu noul ministru al Economiei Dănuț Andrușcă, la ieșirea de la ”interviul” cu colegii săi. Întrebat de jurnaliști ceva, Andrușcă a răspuns, ”emoționabil”, ca-n Caragiale:

Deci voi face tot ce-mi stă în putințe pentru dezvoltarea economiei românești. Dar un rol important va avea, pentru în cadrul economiei, îmi cer scuze, ca sunt emotționat.

O a doua propunere și susținere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă. Dar noi locuri de muncă mai bine plătite! O a treia, un al treilea obiectiv ..”

N-a fost singurul exemplu. S-au mai făcut de râs și alții, în frunte cu noul ministru al Educației, suceveanul Valentin Popa, celebru pentru cuvântul ”pamblică” și pentru alte ziceri neromânești, pe care el le consideră ”regionalisme”. Or fi, dacă o fi inventat el o nouă limbă după modelul ”limbii moldovenești” a unui celebru ex-președinte de la Chișinău…

Sunt fericit că Iohannis le-a lăsat în pace și noul prim-ministru femeie, și noii miniștri bărbați sau femei. Oricum, era obligat, așa cum a făcut și Băsescu cu numirea lui Ponta de două ori, dar esențial e altceva: jocul prin care i-a lăsat să se umilească singuri în public. Consecința? Un mare handicap, din start, de încredere pentru noul guvern. Ceea ce, când vor simți durerea la buzunar votanții lor înșiși, devine trotil curat anti-PSD. Iar atunci, a patra oară, adio Ciumă Roșie!

Deocamdată, faceți efortul să deschideți acel video de mai sus unde scrie pe burtieră ”Decizii cruciale pentru români în parlament”. O să-l vedeți pe Dănuț Andrușcă într-un rol de poveste. Vă promit, n-o să regretați! 🙂

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.