Iohannis nu e președintele OTV și nici al Ciumei Roșii

0
10710

Cum face un pas înapoi, cum îi sar la gât: ”Ahaa, s-a dat cu ei, le-a votat bugetul (de parcă putea să nu-l voteze!-n.a.), nu dă cu pumnul în masă, să-i sperie ca Băsescu” etc., etc.. Realitatea e că Iohannis nu e președintele OTV, ci al României normale. El e ca el, nu ca alții. Ca fiecare dintre noi. Și nu există un model perfect de președinte. Și președinții, ca și oamenii au stiluri diferite, calități, defecte.

Cât privește nevoia de a urla, de a-i ”speria” pe adversari, să fim serioși! Nu gălăgia e soluția, ci faptele. Îi doare-n șold pe Dragnea și Tăriceanu că Iohannis vorbește de la tribună împotriva lor, atâta vreme cât nu-i poate opri practic. Am văzut cu Băsescu foarte multe spectacol în spatele căruia ”mafia lui Adrian Năstase” devenea mai puternică decât înainte de Băsescu. Iohannis acționează altfel. Mai mult ”tace și face” decât să excite ”poporul lui Dan Diaconescu” cu balcanisme gen ”le-a zis-o, mă!”, bune doar la ”impresia artistică”, inutile în schimbarea reală.

Am știut mereu că Iohannis nu va ceda un milimetru în fața atacului la statul de drept pornit de axa Dragnea-Tăriceanu-Băsescu-Hunor. Dar o face respectând statul, legea, chiar și adversarul, pe care însă nu-l menajează, cum a făcut și azi la CSM.

Astăzi, Klaus Iohannis a lansat un atac la Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, fără a-i nominaliza însa. „Am afirmat în repetate rânduri, și o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane (condamnate penal, urmărite penal, judecate penal) nu au ce căuta în conducerea statului”, a spus președintele la CSM.

Mai mult, Iohannis a declarat că „dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție„.

Colegii de la Hotnews au reprodus principalele declarații ale președintelui:

  • Foarte multe discuții s-au purtat în cursul anului 2017 despre ce fac judecătorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. În general a apărut, așa, un entuziasm de a discuta în spațiul public ce se întâmplă în sistemul de justiție. Acum, având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, chiar în conducerea statului, nu e de mirare.
  • Și am afirmat în repetate rânduri, și o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului, exact din acest motiv, fiindcă dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării sistemul de justiție, justiția, judecătorii, procurorii, dăunând astfel grav statului, încrederii cetățeanului în stat și încrederii cetățeanului în justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.