”Iohannis, șeful UE?! Bine că scăpăm de Mut!”. Așa e. Să vină Adi Minune!

5
1824
Presedintele Klaus Iohannis si Donald Tusk, presedintele Consiliului European, isi strang mana in timpul unei conferinte de presa, la Palatul Cotroceni din Bucuresti, luni, 15 februarie 2016. ANDREEEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Titlul de mai sus e inspirat de postarea unui utilizator pe pagina de Facebook atașată blogului meu. Atenție, nu e un fan al ”Ciumei Roșii”! Omul are opinii anti-PSD, dar mi-e tot mai clar că aliații lui Dragnea nu sunt doar cei care-l slujesc slugarnic, ci și unii care teoretic îl disprețuiesc. De ce?

Prin felul în care gândesc legat de tot ce nu e neaoș ”românesc”. De exemplu, când se bucură prin toți porii că scapă de ”mutu” Iohannis, dacă acesta va ajunge președinte al Consiliului European.

Astfel de oameni fac parte din tabăra aliată prin ricoșeu cu Ciuma Roșie. Ea e compusă inclusiv din susținători ai opoziției care își urăsc partenerii din opoziție. Ba că doar Cioloș e Dumnezeu, că PNL e USL (nu și foștii PDL refugiață la PMP, care au fost aliați la guvernare cu Geoană!), că USR e Soroș, că PMP e Udrea 100% etc. etc..

Acești oameni nu-și dau seama ce bine îi servesc lui Dragnea, fără măcar să fie plătiți. Așa cum a servit PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, când nu l-a susținut pe Nicușor Dan, sau cum a servit USR la Deva, prin mâna lui Goțiu, care și-a pus candidat propriu să omoare Dreapta și să ajute implicit PSD. Oamenii ăștia nici azi nu realizează pe ce lume trăiesc.

Doar dacă iubești chiloțăreala de Dâmbovița, te lași ademenit de tabloidisme ieftine precum ”mutu”, ”ficusul” sau ”plimbările” lui Iohannis. Sigur, ca popor cu genă balcanică de talcioc, punem mare preț pe astfel de manelisme.

Numai că Iohannis n-a fost niciodată altfel. A fost mereu ”mut”, ”ficus”, ”plimbat” sau ”relaxat”. Însă nimeni din Sibiu nu i-a reproșat asta. Dimpotrivă, majoritatea sibienilor au judecat fondul, nu formele cu mare priză în sudul lui Dragnea, Olguța, Mazăre, Udrea, Băsescu etc.

Și eu sunt dincoace de Carpați, dar am admirat mereu spiritul nemțesc, seriozitatea săsească, deși n-am reușit să fiu la fel. Mi-au plăcut și mie balcanismele noastre, dar n-am făcut niciodată mișto de oameni ca Iohannis că n-au coborât în mocirla noastră sudistă.

Nu pot să simt decât admirație, când președintele meu apare în cărți pentru poziția de șef al Consiliului European. Și bucurie pentru că România mea poate da Europei o astfel de soluție. Și nu mă bucur că scap de ”ficus”. M-am simțit de o mie de ori mai protejat cu el așa, decât cu alții care se țigăneau la TV în timp ce protejau mafia tip TelDrum chiar cu ajutorul DNA și dirijau justiția numai împotriva celor ce nu se predau.

Sper ca fanii manelismului politic să nu fie prea mulți. Altfel nu vom trăi decât în lumea lui Adi Minune, Gigi Becali&co.. Vom avea destule de comentat pe teme ca ”țigancă împuțită” sau ”găozar”, dar prea puțin de-a face cu Europa ”ficușilor” la tot pasul.

5 COMENTARII

  1. Ba da,domnule Ciocăzanu,cred că premoniția dvs.finală „nu vom trăi decât în lumea lui Adi Minune, Gigi Becali&co.. Vom avea destule de comentat pe teme ca ”țigancă împuțită” sau ”găozar”, dar prea puțin de-a face cu Europa ”ficușilor” la tot pasul.” se va împlini.Tocmai pentru că există partizani de subconștient ai Partidului Sub-Dezvoltării și ai escobarului de Teleorman(eu îi spun așa nu la mișto,ci pentru că și Pablo Escobar își făcuse grup parlamentar,se dădea binefăcător al păturilor sărace pe care le folosea în producerea și comercializarea drogurilor,ucigând fără milă pe cei care „defectau” oricât de nevoiași erau…).

  2. Laurentiu, multora le place „politicianul” Basescu, clabucit la gura, spurcat, mare latrator, „popular”, cu panarama blonda de gat, „bagabont”…cu doua cubulete de gheatza… Ei se regasesc in diverse jeguri umane, pentru ca astia sunt „oglinda lor”. Unu care tace si latra, nu e bun – nu e pe gustul lor. Nu latra!… Asta e tipic „carpatin”, „mioritic”… Nu conteaza ce face omu’, daca nu e tzatza, nu e „valabil”… „Fii de lele”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.