La Mulți Ani, românii mei! Ce vă promit eu pentru 2018

1
2758

Tocmai ce sărirăm și pârleazul către 2018 și nici n-apucai să vă sorcovesc. La Anul și La Mulți Ani, dragi mei români! Să vă meargă toate bine! Sănătate, în primul rând, e urarea mea cu prioritate. Dacă ai sănătate, bucuros le duci pe toate. Sănătate și viață. ”Mulțumesc Ție, Doamne, că îmi dăruiești viața și sănătatea!”. Spun fraza asta în fiecare dimineață, la trezire, ca recunoștință imensă față de Creator pentru cele două daruri fără egal.

Deci, sănătate maximă! Apoi, orice vă doriți, să vi se împlinească. Orice! Trebuie doar să credeți sincer și cu tărie și SIGUR veți primi răsplata. Dar obligatoriu trebuie și acțiune. Fără ea, degeaba credem și implorăm mila Cerului. Nu, nimic nu funcționează dacă stai să pice din nori cadouri de la bunul Dumnezeu. ”El îți dă, dar nu-ți bagă și-n sac”, zice-o vorbă din popor. Cât adevăr!

Așadar, la treabă, oameni buni! Cereți, credeți și acționați! Iar la final de 2018, să tragem linie și să-mi spuneți cum a fost.

Nu vă speriați de obstacole. Nu cedați. Bucurați-vă de ele. Chiar și de supărări, tristeți, eșecuri. Nu sunt dușmanii noștri, ci aliați. Un fel de ghizi ce ne împing pe calea noastră, în funcție de sinceritatea intențiilor, a planurilor, proiectelor.

Gata, nu vă mai zăpăcesc cu astfel de precepte spirituale. O s-o mai fac, oricum, de-a lungul întregului an, aici, pe noul meu blog Ciocazanu.ro.

Căci apropo de blog, uite, la început de 2018, eu vă promit ceva legat de el. Așa îmi promit și mie, implicit. Căci dacă fac un legământ, mă zbat să mă țin și de cuvânt. Prin urmare, voi face așa:

 • Voi fi constant aici, în legătură cu voi, astfel ca împreună să creștem forța valorilor în care toți credem.
 • Voi face tot posibilul să fiu cuviincios cu cei care se opun ideilor noastre. Nu promit că nu voi sări calul. Sunt om și eu, chiar dacă mă lupt să rămân pacifist și echilibrat. Iar când sunt agresat, răspund pe măsură.
 • Voi fi cu ochii pe tot ce se petrece în viața noastră de români și de cetățeni ai lumii moderne deopotrivă. Astfel, voi avea grijă să cern actualitatea românească și internațională, iar sita va fi una fină. Sub ea va rămâne esențialul pe care vi-l voi așterne aici, în ”paginile” acestui mic spațiu virtual.
 • Voi reacționa dur și prompt față de tot ce mi se pare mie că ne intoxică viața: abuzuri, minciună, manipulare, extremiste tip ”anti-Soroș”, mârlănie, tupeu politic, atacuri la starea noastră de oameni liberi.
 • Voi scrie și despre lumea frumoasă din jur, căci ea există indiferent cât de mult o acoperă fumigenele politicii. Călătorii, spiritualitate, cultură, stil de viață, locuri și oameni de ispravă, români care au cucerit lumea, copii cu har, natură, sănătate, carte, muzică și sport. Ele mă vor ajuta să nu las întunericul să ne inunde viața.
 • Voi păși în casele celor care mă vor invita, în măsura timpului și a resurselor de toate felurile. Dar nu voi renunța niciodată la comunicarea directă. Noile tehnologii, rețelele de socializare și internetul sunt deja parte din respirația noastră socială, dar nimic nu poate înlocui discuția față în față! Ca jurnalist, știu bine asta.
 • Voi călători, alături de colegul Grigore Cartianu, în deja celebrele ”Caravane ale Cărții”, de astă-dată puse pe roate într-un mod mai comercial și mai complex.
 • Voi rămâne credincios valorilor care m-au format ca om și ca ziarist: cinste, adevăr, curaj, respect, echilibru, toleranță, apartenență la lumea civilizată, pro-UE și pro-Occident.

Aș putea continua lista, dar nu vreau să fie o promisiune prea lungă pe care mi-o fac mie însumi la început de an. Vreau doar să apară ca o mică declarație de intenție pe care vi-o transmit vouă, prietenilor mei, în prima zi a lui 2018.

În rest, să vă fie cât mai bine, să vă bucurați de viață, de lume și de darurile ei inegalabile. Dumnezeu să călăuzească pașii pe cele mai frumoase drumuri.

LA MULȚI ANI!

 

1 COMENTARIU

 1. Felicitări pentru toate bunele intenții luate cu ocazia sosirii Noului an 2018.
  urez împlinire și curaj.
  Despina Skeletti Budișteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.