Marian Godină, de ce jignești o ”tanti de la tarabă”?

2
4976

„Până acum am decât informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră.”
Cât de rușinos!!! Ministru de interne în 2018 și vorbește ca tanti de la tarabă care îți vinde „decât” mere. 
Doamna ministru este aceeași care a zis „pronume”, în loc de prenume, aceeași care n-a avut nicio reacție la postarea unei colege de-a dumneaei în care era denigrată toată Poliția Română și aceeași care s-a arătat imediat iritată de explicațiile șefului Serviciului Omoruri în legătură cu modificările CP și CPP.
Cu toate astea, tot dumneaei este dezamăgită că nimeni nu face un pas în spate. Oare cine ar trebui să facă un pas în spate?
„Decât” cine?

Mesajul de mai sus îi aparține polițistului brașovean Marian Godină, faimos deja pentru curajul lui de a se bate chiar și cu baronii din Poliție întru apărarea legii. Mai puțin contează nuanțele în neregulă, deși aș sublinia explicit una care nu mi-a plăcut în postarea sa: comparația lui Carmen Dan cu ”tanti de la tarabă”.

E o exprimare jignitoare pentru orice ”tanti” care nu face altceva decât să câștige un ban cinstit și într-un mod demn; doar în România cineva poate râde de o femeie ce vinde la tarabă sau de orice alt om care face o muncă ”sub condiția” unora cu ștaif. În lumea civilizată (căreia nu-i aparținem și din acest motiv), nimeni nu râde de oamenii cinstiți, fie că trăiesc vânzând la tarabă sau nu.

Totuși, sunt convins că-i o scăpare a lui Marian Godină; unul ca el, care s-a bătut cu șefii corupți din sistem tocmai în apărarea omului de rând, nu poate face mișto de o femeie ce vinde la tarabă. Prin urmare, să-i atragem atenția ca data viitoare să facă alte comparații. Mai ales că distinsa Carmen Dan nu va ajunge niciodată la nivelul uman al unei femei ce vinde cinstit la tarabă. Ea, ca ministru, s-a comportat mult sub demnitatea omului simplu, prin transformarea funcției în prilej de asmuțire a jandarmilor pe protestatari pașnici sau de folosire a oamenilor în uniformă pe post de gardă de corp a unor anchetați penal (Liviu Dragnea). Deci, comparația dintre Carmen Dan și ”tanti de la tarabă” e jignitoare pentru orice astfel de femeie simplă.

Așadar, Marian Godină, bine țintit atacul la Carmen Dan pe fond, greșit însă în formă prin comparația cu ”tanti de la tarabă”! ”Decât” atât…

2 COMENTARII

  1. Îndrăzneala lui Marian Godină e proverbială deja. Cât despre comparația făcută, știindu-i reacțiile deja, nu cred că a vrut să o jignească pe „tanti de la tarabă” ci doar să spună că tanti are o scuză să vorbească cu greșeli pe când doamna ministru… Și nici măcar nu e o excepție. Ba chiar o regulă. Din păcate avem exact ce ni se potrivește. Nu mergem la vot dar reacționăm imediat când vedem cine au ieșit câștigători, sau ne revoltăm când vedem adevărata față a celor care ne conduc destinele. Sunt întru totul de acord cu protestele și protestatarii dar dacă aș putea aș sta la intrarea în piață și nu le-aș permite intrarea decât celor care au bulina pe CI cu „votat”.

  2. Eu zic că nu asta i-a fost intenția.Cineva care vinde la o tarabă,într-o piață,își poate permite să nu fie atent la orice vorbuliță cât timp nu jignește pe nimeni,doar își vinde marfa de pe urma căreia trăiește.În schimb,un demnitar de orice rang,nu-și poate permite așa ceva sub nicio formă,după cum nu-și poate permite nici să jignească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.