Messi, în echipa UE! Jucător liber la Barcelona în cazul independenței

0
578

Cel mai mare jucător de fotbal al lumii, argentinianul Lionel Messi, a semnat recent un contract de prelungire a angajamentului cu clubul pentru care joacă dintotdeauna ca profesionist – FC Barcelona.

Potrivit jurnaliștilor de la El Mundo, avocații lui Messi au impus în contract o clauză potrivit căreia jucătorul poate părăsi gratis clubul, la cererea sa, dacă regiunea Catalunyei (cu capitala la Barcelona) își va declara iar independența.

Astfel, el nu va mai fi obligat să plătească exorbitanta clauză din noul contract de 700 de milioane de euro. Totuși, jucătorul admite că ar putea continua să joace pentru Barcelona dacă echipa se va muta, în caz de indepență a Catalunyei, într-un alt campionat puternic al Europei: Anglia, Franța, Germania sau chiar Spania.

Negocierile pentru prelungirea contractului cu FC Barcelona au fost marcate de starea de incertitudine provocată de autodeclararea independenței în Catalunya, respinsă dur de guvernul central spaniol inclusiv prin arestări făcute în rândul liderilor locali separatiști. Fostul șef al guvernului regional catalan Carles Puigdemont a fugit din țară și se află acum în Belgia.

Messi, susțin jurnaliștii spanioli, a fost marcat negativ de situația din regiunea separatistă a cărei capitală este Barcelona și a dorit să se asigure, prin acea clauză, că viitorul său fotbalistic nu va fi afectat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.