Mihai Tudose și-a făcut hara-kiri. Urmează demisia?

0
3340

Premierul Mihai Tudose a ratat și ultimul cartuș. În conferința de presă de la ora 14.00, de la Ministerul Transporturilor, Tudose n-a anunțat nimic revoluționar, așa cum circula un zvon pe piață. Dimpotrivă, a avut o poziție de om învins, prin afirmația ”Atâta vreme cât mai suntem lăsați în picioare, eu vă promit sprijin pentru aceste proiecte…”. Era o declarație legată de susținerea unui proiect de transporturi, însă una ce lasă de înțeles că Mihai Tudose ia în calcul varianta mazilirii sale.

Susținătorii lui Tudose în lupta cu Dragnea, printre care și ministrul Stroe de la Transporturi (gazda conferinței de presă de la ora 14.00), sperau că primul ministru va folosi prilejul ieșirii la rampă înainte de reunirea conducerii PSD de azi (CEX) ca să atace frontal. N-a făcut-o. Calculele de moment arată că Dragnea contează pe 38 de voturi în CEX, Tudose doar pe 17, iar o mică parte ar fi nehotărâți.

Prin urmare, cum rezultatul e clar dinaintea CEX, urmează de aflat prin ce modalitate va părăsi Mihai Tudose funcția de prim-ministru: de bunăvoie, prin demisie azi în CEX, sau prin moțiune de cenzură în parlament (ca în cazul Grindeanu).

Indiferent care va fi deznodământul, situația de criză actuală arată că Mihai Tudose și-a calculat greșit pașii atunci când a pornit războiul cu Carmen Dan, în scandalul polițistului pedofil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.