Operațiunea ”Sabotați protestele #Rezist”! Cumetrie PSD&Jandarmerie, via televiziuni de știri?

0
1684

Încercarea de a dirija manifestația anti-Iohannis, galerii de suporteri turbulenți de la sectoarele 2 și 6, coordonare între Jandarmerie și televiziunile PSD – acestea sunt semne clare de tentativă de deturnare a scopului și sensului protestului #Rezist din București, de compromitere a sa de către PSD, susține jurnalistul Dan Tăpălagă, într-un comentariu pe Hotnews.ro.

Iată argumentele sale:

  • Jandarmeria a facut exces de zel de la bun inceput. Timp de jumatate de ora am asistat, in calitate de martor ocular, la o scena aparent fara noima: un cordon de vreo 15 jandami a blocat iesirea din gura de metrou pe partea cu Universitatea. Asa ceva nu s-a mai intamplat la nici un protest si tot in premiera au fost plasate garduri intre trotuar si bulevard.
  • Blocajul a avut un scop precis, acela de a descuraja manifestantii sa ocupe Piata. Aveam sa aflu ceva mai tarziu ca jandarmii au primit ordine precise sa faca totul pentru ca manifestantii sa nu blocheze carosabilul. In acest fel, minimalizau protestul cu ajutorul nepretuit al televiziunilor de casa.
  • Drept dovada, Antena 3 a raportat pana la ora 20 “cateva mii de manifestanti”, in ciuda faptului ca in strada se iesisera deja cateva zeci de mii. Minimalizarea a devenit insa flagranta, alte televiziuni raportau deja peste 50 de mii iar cifra a urcat repede la 70 de mii.
  • Si aici se vede coordonarea mediatica. Cea mai flagranta operatiune de manipulare a avut loc la Romania TV. Postul a prezentat protestele ca fiind violente, in ciuda caracterului pasnic al acestora. Pe toata durata protestului, Romania TV a titrat pe burtiera “violente intre manifestanti si jandarmi”, insistand asupra faptului ca fortele de ordine au gasit asupra unor manifestanti un pistol de jucarie, bate si cutite.
  • Un alt element foarte discutabil a fost mobilizarea scutierilor (jandarmii in negru, cu casti, scuturi, pistoale cu gaze lacrimogene) in ciuda faptului ca nu se consumase nici un eveniment care sa justifice prezenta lor. Scutierii au aparut sambata in mod neuzual printre manifestanti. De regula, in absenta unor manifestatii violente, scutierii stau la distanta, raman la cateva strazi distanta in camioane pentru a nu induce o stare de tensiune inutila in multime.
  • Exista in concluzie suficiente elemente care indica actiuni premeditate din partea jandarmeriei in coordonare cu unele televiziuni de stiri cu scopul de a compromite protestele, de a induce o stare de nesiguranta in populatie si de a descuraja in acest fel participarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.