Partidul lui Liviu Dragnea trăiește sindromul Scornicești

0
3259

”În matematică, mulțimea vidă nu conține niciun element. În politică, mulțimea videle este mulțimea fără niciun element responsabil. O demonstrație stupefiantă de iresponsabilitate ne oferă în aceste zile Partidul Social Democrat. Partidul lui Liviu Dragnea trăiește sindromul Scornicești: contează originea sănătoasă de Teleorman sau buletinul de Roșiori sau de Videle.

Leagănul noii civilizații politice orbitează în jurul Farului din Alexandria, a cărui statură politică nu este cu nimic mai prejos decât cea a Stejarului din Scornicești. Nu e de mirare că prima calitate pe care Liviu Dragnea i-a găsit-o doamnei Vasilica Viorica Dăncilă este aceea că „e civilizată”. Pe lângă asta, este „neconflictuală”, adică nu-i va ieși din cuvânt, și este „deosebit de comunicativă”, adică poate vorbi mult fără să spună nimic.

Am urmărit-o pe doamna Dăncilă mestecând în diverse interviuri rumegușul punctajelor de partid: într-adevăr, doamna nu are autonomie de gândire și asta este o garanție că nu va ieși vreodată din gândirea oficială impusă de Liviu Dragnea. Crede în legile justiției, în existența statului paralel, în nocivitatea protestelor de stradă, în pericolul Soros. Nu știm ce crede despre economie, despre educație, despre sănătate, despre infrastructură, despre investiții, despre ROBOR, despre formularul 600. Nimic nu o recomandă pentru funcția de premier al României, în afară de originea sănătoasă și fidelitatea față de Liviu Dragnea.”

Florin Negruțiu (citește tot comentariul, pe Republica.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.