”Pentru că putem!”, a zis Codrin. Chiar pot să scoată România din UE?

3
1717

Codrin Ștefănescu nu s-a mai complicat. A spus-o pe șleau, definind practic filosofia politică a actualei guvernări. ”Pentru că putem”, este răspunsul său și al acestui PSD la orice întrebare care începe cu ”De ce…?”. De ce masacrați justiția independentă? De ce întoarceți spatele Occidentului? De ce aruncați cu bani împrumutați în populația bugetară? De ce omorâți economia? De ce mințiți continuu la TV? De ce nu vă gândiți ce viitor poate avea această țară golită prin emigrație masivă de medici, profesori, întreprinzători, muncitori, tineri? De ce nu spuneți pe șleau că vă doriți o Românie în plasa Rusiei, Turciei sau Chinei? De ce, de ce, de ce?

Sunt multe, foarte multe ”de ce”-uri. Dar indiferent câtă inflație de întrebări cruciale ar produce România PSD-ALDE, răspunsul unanim e cel slobozit atât de natural de Codrin Ștefănescu: ”Pentru că putem”.

Și n-are dreptate? Ba da, din păcate! Vor putea să facă tot ce vor până la alegerile parlamentare viitoare (când nu e sigur dacă alții le vor câștiga!), dacă vor reuși să mențină sudată actuala majoritate parlamentară. Inclusiv să ne scoată din UE, să renunțe la fondurile europene, să rupă legăturile cu partenerii noștri din ultimii 20 de ani, SINGURELE care ne-au adus prosperitatea și evoluțiile din societate (așa cu frână trasă cum le-am asimilat noi, ca țară incapabilă să profite la maximum de această deschidere fantastică a Occidentului).

Ce dovadă mai clară vrem decât răspunsul lui Dragnea și Tăriceanu față de avertismentul dur al liderilor UE Juncker și Timmermans, adresat parlamentului României, de a opri atacul la statul de drept? Răspunsul a fost un fel de ”ba pe-a mă-tii!” sau ”facem ceva pe somația voastră”. Pe deasupra, i-au mai făcut și proști pe președintele și vicepreședintele Comisiei Europene, spunându-le că ”sunt greșit informați”. Că, de fapt, negrul e alb, dar nu-l văd ei bine de la Bruxelles. Noi facem bine justiției, spun Dragnea și Tăriceanu, doar voi domnilor Juncker și Timmermans interpretați că facem rău. De ce fac asta? Pentru că pot!

”Pot” să facă orice, atâta vreme cât au pus mâna pe parlament. Puțini au înțeles în trecut ce importanță imensă au alegerile legislative. Mult peste cele prezidențiale. Puțini au ieșit la vot în 11 decembrie 2016, când PSD a luat 45,5%, iar PNL 20,5%.

De aici, acel ”pentru că putem” al lui Codrin Ștefănescu! Pentru că le-am dat dreptul să calce România în picioare. Pentru că ne-am fudulit să-i găsim nod în papură lui Iohannis, opoziției, oricui putea să ne țină în casă în ziua alegerilor din 11 decembrie 2016. Iar acum ne chinuim să #Rezistăm în fața celor care ”pot” să ne distrugă. Să nu uităm de unde a plecat tot răul! Măcar să nu-l mai repetăm data viitoare. Dacă va mai exista o dată viitoare..

3 COMENTARII

  1. Ați pus punctul și pe ”i”,și pe ”j”,ba chiar și um-laut-urile nemțești: „Să nu uităm de unde a plecat tot răul! Măcar să nu-l mai repetăm data viitoare. Dacă va mai exista o dată viitoare…”.DACĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.