Pleacă măcar acum, Carmen Dan! Fără autorizație. Ia-l și pe șeful Jandarmeriei

0
1627

Protestele care au loc și la această oră au început cu o nouă încrâncenare între forțele de ordine și manifestanți. Se putea altfel? Bineînțeles! Oamenii care ocupă strada de exact un an încoace sunt cei mai frumoși protestatari din lume. N-au fost violenți, dimpotrivă, sunt un model pentru orice țară cu pretenții. Așa a devenit România mai respectată pe planetă – grație felului absolut magistral în care protestează poporul #Rezist.

De ce au existat din nou tensiuni? Din cauză că liderii Ministerului de Interne și ai Jandarmeriei nu înțeleg că pentru așa ceva nu ai nevoie de autorizație. Acestea nu sunt mitinguri sindicale fără efect, ci reacții spontane față de un regim politic ”chitit” să ne scoată din Europa.

Nu trebuie nicio autorizație! Să pui preț pe așa ceva e ca pe vremea dictaturii lui Ceaușescu. Când am rămas pe stradă, personal și alături de câteva sute de oameni pe 21 decembrie 1989, nu aveam nicio autorizație. Am…#rezistat atunci în fața gloanțelor, tancurilor, sistemului, fără autorizație. A doua zi, pe 22 decembrie 1989, a venit atât de multă lume în fața CC încât Ceaușeștii au fugit cu elicopterul. Nimeni nu avea autorizație.

S-a schimbat o lume, fără autorizație! A picat dictatura și avem Jandarmerie de tip nou exact din cauză că ne-am revoltat ”fără autorizație”. Cei care au pe mână funcțiile și banii statului democratic în sistemul de ordine publică ar trebui să fie recunoscători românilor ”fără autorizație” din 1989; fără ei, azi nu aveau nici funcți, nici bani. Nici în Piața Universității 90 n-am avut autorizație. Au avut în schimb minerii lui Cozma și Iliescu să ne extermine protestul nostru sfânt.

Când a picat guvernul Boc din cauza protestelor, era autorizație? Dar când a căzut și guvernul MRU? Nu, pentru așa ceva nu ai nevoie de autorizație. Aa, atunci nu era nevoie, că era împotriva celorlalți! Un fenomen nu se poate autoriza. Din nenorocire, trăim vremuri în care instituțiile statului parcă au fost confiscate în interes de grup. Ministrul de Interne Carmen Dan a transformat Jandarmeria în gardă de corp a penalilor la procese și, mai nou, în trupe de asalt la adresa democrației civice. Bașca anchetarea celor care scriu pe Facebook să îndemne lumea să iasă în stradă.

Jandarmeria are o singură obligație: să asigure protecția manifestanților și să prevină violențele. Nu să împiedice proteste pe motiv de ”autorizație” și să devină ea însăși instituție agresoare. Așa ceva nu e de acceptat în Europa de azi! Deci, nici în România. Fie ea a PSDragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.