Poveste din Budapesta cu limba română

0
1903

Trăim în vremuri de război psihologic informațional, iar lumea e invadată de manipulatori. Scopul, clar: crearea de masă critică în direcția dorită de stăpânii inelelor manipulatoare. Vrea Putin să spargă Europa după rețeta romană ”divide et impera”? Caută băieții lui ”nește” treburi. Biserica, homosexualii, refugiații, Soroș, coloniile, abuzurile justiției, isteria minorităților etc. etc. Cum face asta? Prin agenți de propagandă care aruncă bomba și apoi dispar în ceața răsăritului. Mai țineți minte scandalul cu angajata de la Kaufland care chipurile nu voia să vorbească în limba română? Bomba a explodat, dar autorul ei (al filmulețului) e în continuare în libertate. Ulterior, ne-am lămurit că era o făcătură, dar au rămas destule urme cu ”ungurii care fac legea în țara noastră”. Ce urmărea scandalul? Să pună dinamită relațiilor altfel normale româno-maghiare. Ca Iliescu&FSN la Târgu-Mureș 1990. Cine ar pescui într-un război civil? Stăpânii inelelor roșii.

Avem nevoie de echilibru, dacă vrem să scăpăm de agenții Ciumei Roșii. Colegul Ștefan Ciocan, redactor-șef la ”Glasul Hunedoarei”, a povestit pe Facebook o întâmplare din Budapesta care ne arată că românii și maghiari sunt oameni înainte de a vorbi limbi diferite.

Aseară într-un supermarket din Budapesta o angajată ne aude vorbind romaneste si foarte amabila ne intreaba in aceasta limbă daca ne poate ajuta cu ceva. Dupa care ne si conduce pana la raftul cu produsele pe care le cautam. Tânăra este originară din Gheorghieni. Putea sa tacă, să nu ne ajute, să vorbească doar în limba ei maternă- maghiara. Nu avea nicio obligatie să folosească româna, nu aveam de unde să stim că ea vorbește limba română. Si totuși s-a comportat civilizat, ne-a arătat că marea majoritate a românilor și ungurilor sunt oameni, în ciuda celor care încearcă să scoată ura din noi cu orice preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.