Principiul Lavoisier-Dragnea: nimic nu se pierde, totul se transformă cu o funcție

0
1686

Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru și a fost ”pedepsit” cu funcția de șef al ANCOM (10.000 de euro luna).

Mihai Tudose, succesorul său, urma să ajungă la ANRE dar a spus ”pas”, să nu dea rău la public (prea din scurt, ”pedeapsa”, după Grindeanu).

Liviu Pop, după ce-a pedepsit pe bune limba română la Ministerul Educației, a fost ”pedepsit” cu șefia Comisiei de educație din parlament. A fost nevoie de mazilirea Ecaterinei Andronescu. pentru ca el să-i ia locul. Nu contează că pe scaunul lui Pop a venit…Popa (Valentin), ”celălant” minustru, și mai agramat.

Ionuț Mișa ne-a asasinat, ca ministru de Finanțe, cu sucelile de gîgă bătut în cap: ba confiscă Pilonul II de pensii, ba nu, ba scade impozite, ba nu, ba mută contribuții sociale, ba nu. La final, după o porție de plâns la spovedania din fața lui Gâdea, a decis și el că-i momentul să fie ”pedepsit”: va merge șef la ANAF.

Marcel Ciolacu, ”dușmanul” lui Dragnea aflat la dreapta ex-premierului Tudose, n-a fost trimis nici el la munca de jos după ce și-a pierdut funcția de vicepremier. Ciolacu a fost ”pedepsit” cu funcția de chestor al Camerei Deputaților, în Biroul Permanent, acolo unde Liviu Dragnea îl va avea sub aripa sa ca să nu mai ”devieze” de la linia partidului, ca sub Tudose.

Concluzia: nimic nu se pierde, totul se transformă, cu o funcție nouă, ca într-un principiu al lui ”Lavoisier-Dragnea”. Din posibil dușman al lui ”el lider maximo”, în copil cuminte care să stea în banca lui. Liviu Dragnea câștigă de două ori ”pedepsindu-și” rivalii sau colegii- catastrofă cu un post cald și bine-plătit: nu și-i face și mai dușmani sau îi ține ca masă de manevră. Lasă impresia partidului că el este tătucul ideal capabil ”să ierte”. ”Masculul Alfa”. Noul Lavoisier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.