Șerban Nicolae lovește din nou. ”Corupții din politică nu trebuie arestați!”

6
2013

Senatorul PSD Șerban Nicolae nu se dezminte. După ce a jignit memoria martirilor anticomuniști și a pledat cauza luptei anti-justiție de mai multe ori, iată că lovește din nou.

“Dacă ai o persoană coruptă, un demnitar cu funcţie înaltă, nu trebuie să arestezi acea personă. Trebuie să strângi probe. Arestul preventiv nu este sancţiunea, este doar o modalitate de a se arată puterea procurorilor, este ca o judecată de stradă. Dacă oamenii văd un demnitar încătuşat, în faţa camerei, în mijlocul nopţii, unii dintre ei simt un fel de satisfacţie, aşa cum simţeau în Roma Antică când intrau gladiatorii în arena. Dar acesta nu este un sistem judiciar. Asta e răzbunare, este luptă politică, este abuz şi este chiar corupţie“, a declarat Șerban Nicolae pentru Euronews.

Evident, Nicolae nu suflă o vorbă despre ce păâesc corupții în țările civilizate și despre cât de dură este justiția în astfel de cazuri. Mai ales în cazul unui ”demnitar cu funcție înaltă”. Occidentul nu se joacă, la acest capitol. Justiția este și mai dură decât în cazul cetățenilor obișnuiți, pentru că  vorba de oameni cu funcții care trebuie să aibă o răspundere și mai mare. Nu mai vorbim despre faptul că, în democrațiile adevărate, funcționează demisia de onoare din funcție chiar înainte de a fi condamnat cineva, la simpla bănuială de corupție. Sunt celebre cazurile cu demnitari care și-au dat demisia că au cumpărat o ciocolată din banii statului. La noi, vineri, CCR a dat o decizie prin care ei scapă de justiție dacă își angajează rude prin conflict de interese.

 

6 COMENTARII

 1. ”Scene în Parlamentul britanic..greu de crezut că le vom vedea vreodată şi la Bucureşti. Un ministru şi-a dat demisia pentru că a întârziat doar câteva minute la începutul sesiunii de interpelări şi nu a putut răspunde la o întrebare.”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ministrul-care-a-demisionat-pentru-ca-a-intarziat-la-sedinta-870568
  Despre Șerban Nicolae e greu de spus /scris ceva în limita decenței,a bunului simț.Este unul dintre cele mai toxice personaje din politichia românească.Modul de a face politică și comportamentul lui ca demnitar și ca om contrastează vădit cu democrația, frizând uneori patologicul.Într-o societate normală, un individ ca Șerban Nicolae ar fi fost tras la răspundere penală, cel puțin,până acum.

  • Foarte bine spus domna Trif. Am să încerc eu o replică în ton cu acest ins ajuns senator PSD în Parlamentul României. Șerban Nicolae face impresia că delictul de mutră ar trebui instituit drept criteriu în alegeri. Cu înfățișarea lui de năpârcă pocită ar trezi imediat atenția asupra pericolelor pe care le ridică prin toxicele dumisale puncte de vedere din politica guvernamentală. Prin urmare, ar putea să nu mai fie votat.

 2. Stimați „tovarăși”, când vă dați creierul la spălat, apăsați întrerupătorul, dacă nu aveți altul de schimb. În titlu, preluat de pe digi24, cum altfel? scrie că ministrul britanic a demisionat pentru că a întârziat. Cine are creierul spălat, crede și nu cercetează. Cine nu are creierul dat la spălat, pentru că-i este curat, caută și citește. Constată că demisia demnitarului nu i-a fost acceptată. Păi o demisie nu se „acceptă”. Este un act unilateral, intră în vigoare. A fost un act formal, deliberat, făcut probabil pentru români. Sincer vă spun, n-am mai râs de mult singur!

 3. Domnule „ciocazanu”, de ce nu dați dvs publicității cazurile acelea celebre în care un demnitar și-a dat demisia pentru că a cumpărat o ciocolată din banii publici? Nu cumva nu i s-a acceptat? Mai curând trebuia demis, pentru că avea probabil probleme psihice, dacă a făcut acel gest. De ce nu dați dv lista aceea lungă cu demnitari europeni care erau în funcție deși aveau dosar penal? Sigur că nu este acceptată corupția, dar când este dovedită. Dacă cineva a demisionat doar pentru că a fost suspectat, înseamnă că se simțea cu musca pe căciulă, sau, mai sigur, și-a dat seama că nu merge și-atunci nu mai are rost să rămână, că-și pierde timpul.
  Ca să nu fiți acuzat de manipulare, nu trebuia să „omiteți” cuvintele cheie.
  Șerban Nicolae a spus că nu trebuie să fie „arestați preventiv”, adică înainte de a avea probe.
  Dacă CCR a dat o decizie prin care „conflictul de interese” este „nuanțat”, înseamnă că acolo încă mai sunt oameni care judecă. Ca și la „abuzul în serviciu”, trebuie să fie încălcată o lege pentru a fi penal. Adică un primar dintr-o comună să nu-și poată angaja singura persoană care nu a plecat și știe utiliza calculatorul, pentru că-i e rudă? Ar fi chiar așa de greu să fiți echidistant?

  • Stimate domn (doamnă), habar n-aveți pe ce lume trăiți, dacă nu înțelegeți o boabă din modul de viață din țările normale la cap ale Occidentului. Inutil să vă dau detalii, de vreme ce dvs. aberați oarecum semidoct printre idei servite de avocații mafiei penale transpartinice. E clar să sunteți trecutul, pe mine mă interesează lumea viitorului. Comunismul și toate formele lui nu sunt pentru cei ca mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.