”Sexul slab” îngrașă PSDragnea. Cu Vasilica înainte, fără bărbați de stat puțin în funcție

0
2015

Vasilica Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, este deja alegerea partidului pentru al treilea prim-ministru al guvernării PSD-ALDE. Votul pentru ea a fost masiv în CEx al PSD, existând o singură abținere.

E posibil ca numirea unei apropiate a lui Dragnea să ducă și la epurarea miniștrilor care au fost apropiați de Mihai Tudose: Stroe,constănțeanul de la Transporturi și vicepremierul Ciolacu (alăturat). În plus, se pare că Ecaterina Andronescu va fi propusă pentru funcția de Ministru al Educației. De asemenea, Carmen Dan rămâne în funcția de ministru de Interne și va fi piesă grea în viitorul cabinet.

Așadar, Liviu Dragnea merge acum pe mâna femeilor, după ce a eșua cu bărbații de stat puțin în funcție Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Puteți citi biografia ei, AICI

Dăncilă a câștigat la vot în competiția cu Ecaterina Andronescu, care s-a retras din cursă.

Cel mai vizibil moment din istoria sa politică în care s-a făcut remarcată a fost zilele trecute, când Vasilica Viorica Dăncilă l-a atacat pe ex-premierului Mihai Tudose pe motiv că are un cui împotriva femeilor din PSD. Dăncilă i-a luat atunci apărarea lui Carmen Dan, pe care Tudose a atacat-o în public că e ”mincinoasă”. Reacția Vasilicăi Dăncilă a fost dură:

„Referitor la ceea ce s-a întâmplat astăzi, la şedinţa de guvern, respectiv la reacţia premierului Mihai Tudose, percepţia mea este aceea că domnul prim ministru are un comportament neadecvat în ceea ce priveşte femeile – am văzut până acum că, din opt femei care au fost ministru, două dintre ele au fost catalogate ca şi penale de către domnul prim ministru, cu toate că este o directivă europeană care arată că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea unei instanţe de judecată. Au fost excluse din guvern, ca să spun aşa, iar acum vedem un moment care mie mi-a displăcut total, şi anume că premierul Mihai Tudose efectiv a căutat să umilească un ministru de Interne – pe doamna Carmen Dan”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Și Viorica Dăncilă, și Carmen Dan sunt pesediste foarte apropiate de liderul Liviu Dragnea. Practic, dacă Vasilica Dăncilă va fi prim-ministru, guvernul va fi condus de cuplul Dăncilă-Carmen Dan, având deasupra mâna forte a lui Dragnea. Va fi ea și ”mână bună”? Aseară a recunoscut că a avut ”mână proastă” cu cei doi bărbați de stat puțin în funcția de premier: Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Deocamdată, informațiile au răsuflat pe surse, ședința CEx al PSD, care tocmai s-a încheiat, urmând ca anunțul să fie oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.