Și-a semnat Tudose sentința? Răspunsul său sună ca un pas înapoi

0
1402

Într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, premierul Mihai Tudose a răspuns declaraţiilor ministrului Afacerilor Interne.

„Doamna Carmen Dan recunoaşte că la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniţă, care a anunţat-o că doreşte să se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie şef al IGPR. Şedinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniţă, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu şi cã aştept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu doreşte sã fie noul şef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniţă sã se rãzgândeascã? Trageţi dumneavoastră concluziile”, a scris prim-ministrul României pe pagina personală de Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a contrazis pe premier, care declarase că a fost ”mințit” de Carmen Dan când aceasta i-a spus că are înlocuitor (Ioniță) pentru șeful Poliției (Despescu). Tudose spusese că a vorbit personal cu Ioniță și că acesta l-a anunțat că nu vrea funcția respectivă. Dar Carmen Dan a prezentat un document din care reiese că Ioniță și-a dat acceptul scris să preia postul de șef al Poliției de la Despescu (pe care Tudose n-a vrut să-l demită, așa cum ceruse Carmen Dan).

Răspunsul de pe Facebook al lui Mihai Tudose arată ca un pas înapoi făcut de acesta în războiul cu șefa de la Interne și cu șeful lor comun Liviu Dragnea, președintele PSD. Să fie acesta scandalul care îl va lăsa și pe Tudose, ca pe Sorin Grindeanu, fără funcția de prim-ministru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.