Și ”New York Times” scrie despre lovitura lui Dragnea

0
3722

America nu doarme: după „Washington Post”, și „New York Times” scrie despre ofensiva anti-justiție din România.

* „Pe 20 decembrie, Senatul României a adoptat o legislație despre care criticii spun că va slăbi independența sistemului judiciar. Camera Deputaților a aprobat anterior modificările. Ei așteaptă acum semnătura președintelui Klaus Iohannis, care a criticat îndelung eforturile de a slăbi lupta împotriva corupției”.

* „Domnul Iohannis are 20 de zile să semneze măsurile sau să-și exercite dreptul de veto și să le trimită înapoi în Parlament”.

* „Măsurile ar limita independența magistraților. Același efect l-ar avea și crearea unei unități speciale care să investigheze potențialele infracțiuni comise de magistrați. Judecătorii și procurorii au protestat în tăcere, în fața instanțelor din întreaga țară, pentru a se opune măsurilor”.

* „Dacă vor intra în vigoare, măsurile vor slabi semnificativ legile anticorupție. La începutul acestui an, o încercare similară de a stopa lupta împotriva corupției a determinat proteste de stradă masive. Cel mai mare protest din ultimul sfert de secol a adunat jumătate de milion de oameni și a forțat guvernul să renunțe la Ordonanța 13”.

(Grigore Cartianu/Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.