Sindromul ”Prințișorului”

0
1809

Azi, vedete sunt Vlad și Alexandra Cosma, odraslele baronului PSD de Prahova cu același nume, dar și Valentin și Alexandra Dragnea, beizadelele Sultanului de Teleorman ce stăpânește vremelnic România. Ieri, la rampă au fost Elena și Ioana Băsescu, iar alaltăieri Andrei și Mihnea Năstase, umăr la umăr cu Hrebenciuc-junior.

Întrebarea e: se va termina vreodată dansul copiilor de baroni? Atenție, în imagine sunt dintre cei mai vizibili grație notorietății părinților lor, dar țara a fost și este plină de astfel de urmași împopoțonați pe spinarea îmbuibării babacilor politici.

Sigur, n-au făcut nimic ilegal. Pur și simplu, ca și tații lor, au profitat de statul slab, de societatea tolerantă la nepotism, de lipsa de reacție ostilă în interiorul partidelor sau al organizațiilor de business. Însă chiar ascensiunea unor copii care nu și-au câștigat banii și faima prin forțe proprii vorbește de la sine despre ce țară de tip bananier rămânem, de la Nicu Ceaușeșcu încoace. Fiul cel mare al fostului dictator este modelul după care s-au inspirat urmașii în democrației ai urmașilor lui Ceaușescu la putere. Putem vorbi de ”sindromul Prințișorului” (de la porecla lui ”Nicușor”).

De ce vorbesc acum de tinerii celebri și bogați ai ultimilor 20 de ani? Pentru că s-ar putea să intrăm pe mâna lor, oficial. Dacă lovitura de stat (de drept) reușește, vor fi ce-au fost și mai mult decât atât. Se vor roti între ele la putere, prefăcându-se dușmani, precum maturii care ne asasinează ochiul și timpanul de-atâta amar de vreme.

Nu râdeți! Până acum, au mai stat cât au mai stat cu capul la cutie. De-aci înainte, dacă axei Dragnea-Tăriceanu-Băsescu îi va ieși pasența cu mazilirea lui Kovesi și încălecarea justiției, defilarea junilor fără merit va fi regulă, nu excepție. N-o spun cu ură, până la urmă fac și ei ce pot. Dar să le fie clar ce urmează celor care n-au șansa de a fi copii de părinți puternici, dacă facem cale-ntoarsă din drumul UE. În rest, dacă țara permite, vorba lui Codrin Ștefănescu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.