Suleymane, unde le găsești, bre?! Ministra Diasporei nu vrea Diaspora! Ce mai caută Intotero în guvern?

3
2076

Ministra propusă pentru Diaspora (așa-numitul ”Departament pentru Românii de Pretutindeni”) are o imagine radicală despre românii plecați peste granițe. Practic, deși va conduce Ministerul Diasporei, ea crede că Diaspora nu trebuie, de fapt, să existe. Cel puțin asta sugera într-un interviu din ”Adevărul”, înainte de alegerile din 2016. Sau vrea să-i aducă pe toți românii înapoi acasă? N-ar fi rău, dacă ar avea și de unde să-și oamenii acele ”două-trei joburi” (pe care le reproșa ea emigranților că nu le-au căutat în țară, înainte să plece afară.

Femeia scoasă din jobenul PSDRagnea habar n-are pe ce lume trăiește. Nimeni n-a plecat de plăcere, ci de nevoie. Acele ”joburi” nu existau decât în mizerie, în umilință cumplită, plătite în batjocură. Plus că madam Natalia Intotero știe că, în România, e bătaie de joc să fii angajat, dacă nu lucrezi la stat. Salariu de mizerie, asigurări mutate dintr-o parte în alta, taxe pe muncă imense, sistem sanitar contra-cost (în ciuda asigurării de la stat), pensie muribundă etc. etc.. Ca angajat, în România, ești iobag pe moșia baronimii roșii. Afară n-or fi câinii cu covrigi în coadă, dar măcar există respect din partea statului pentru angajatul la privat și reguli. E un sistem imperfect, însă funcțional. Aici, e haos dirijat politic în care nu trăiesc bine decât supușii clanurilor. Iată un fragment din interviul cu pricina:

Natalia Intotero: Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie?

Adevărul: Puteţi să-i spuneţi asta unui om care nu are unde să se angajeze şi care pleacă peste hotare ca să-şi întreţină familia?

Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material. Cum să-ţi iei două-trei joburi, când faci 12 ore muncă fizică? Să munceşti 24 din 24 de ore? Daţi-mi exemplu de un român plecat în străinătate care munceşte acolo, câştigă un salariu, îşi plăteşte cheltuielile şi după aceea cu cât mai rămâne.

Avem prieteni din copilărie care munceau de dimineaţa până seara pe câteva sute de lei. Au fost nevoiţi să plece, şi-au lăsat copiii acasă, n-au făcut-o de plăcere.

Salar? Cât au salaru’? Haideţi să vedem cât au salaru’. Nu vreau să intru în polemică, vă spun cu tot respectul, putem număra pe degete cazurile fericite. Dumneavoastră de ce nu aţi plecat în străinătate? Pentru că aţi avut ambiţie şi voinţă. Dacă oamenii ar fi mai conştiincioşi, dacă ar avea ambiţie şi voinţă…

3 COMENTARII

  1. … las-o bre Ion ca asta s-a maritat cu un italian mai batran ca ea cu 20 de ani, a dat putza la toti studentii si acu face gura mare. E pe nicaieri …. FOsta amanta de primar … ehe

  2. Unde oare sa aiba un om 2_3 servicii in tara cand el saracu munceste la un servici 12 ore pe zi pe un salar de mizerie? Oare madam pe ce lume traieste?😬

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.