Surse: PSD îi retrage sprijinul lui Tudose. Vine Fifor?

0
2180

Surse din PSD au declarat pentru DC News că partidul îi va retrage azi sprijinul politic lui Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru. Rămâne de văzut dacă acesta își va da demisia singur, după ședința CEX de azi, sau dacă va ajunge din nou în situația lui Sorin Grindeanu.

În acest caz, PSD va trebui să propună un nou nume pentru funcția de șef al guvernului. Bogdan Chirieac a declarat pentru Antena 3 că numele cel mai vehiculat în interiorul PSD este cel al lui Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării.

Potrivit lui Chirieac, dacă Tudose nu demisionează de bunăvoie, atunci va fi demis tot printr-o moțiune de cenzură, după care PSD îi va duce președintelui Iohannis o listă cu 240 de parlamentari care susțin aceeași majoritate parlamentară. Ea ar fi necesară pentru ca Iohannis să nu desemneze un premier din afara coaliției PSD-ALDE-UDMR de tipul lui Dacian Cioloș.

”Dacă Iohannis nu ar accepta, ar urma suspendarea președintelui, vine Tăriceanu interimar la Cotroceni și treaba asta se rezolvă repede în nici o lună de zile”, a mai spus Bogdan Chirieac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.