Tudose lovește primul? Iese la rampă înainte de CEx al PSD

0
2640

UPDATE. Premierul a ratat și ultimul cartuș. În conferința de presă de acum câteva minute, Tudose n-a anunțat nimic revoluționar. Dimpotrivă, a avut o poziție de om învins, prin afirmația ”Atâta vreme cât mai sunt lăsați în picioare, eu vă promit sprijin pentru aceste proiecte…”. Era o afirmație legată de susținerea unui proiect de transporturi, dar care lasă de înțeles că Mihai Tudose ia în calcul varianta mazilirii sale.

Mihai Tudose iese la rampă într-o conferință de presă la Ministerul Transporturilor susținută alături de Felix Stroe, ministrul de profil. Stroe și-a declarat public susținerea pentru premierul Tudose în disputa acestuia cu Liviu Dragnea, cel care controlează puternic partidul.

Mișcarea lui Tudose este neașteptată. El nu e genul omului politic capabil să dea lovituri de moarte în lupta cu rivalii politici, dovadă prezența sa veșnic discretă în PSD până să fie numit prim-ministru.

Ședința de azi a CEx al PSD se anunță crâncenă urmare a războiului Tudose-Carmen Dan. E de așteptat fie ca partidul să-l ”radă” și pe Tudose (după modelul Grindeanu), fie ca acesta să provoace o ruptură în PSD care să-l izoleze pe Dragnea (lucru puțin probabil).

De aceea, toată lumea stă acum cu ochii pe conferința de presă, de la ora 14.00 la Ministerul Transporturilor, când e posibil ca Tudose să producă o surpriză înainte de adunarea șefilor PSD. Mai ales că, dacă Tudose nu se ”predă”, miniștrii lui Dragnea din guvern sunt pregătiți să-și anunțe demisia pentru a provoca revocarea lui Mihai Tudose.

Potrivit calculelor neoficiale, aripa Dragnea controlează masiv majoritatea în CEx al PSD, de aceea e cu atât mai interesantă poziția lui Tudose înainte de marea ședință/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.