UE și Iohannis, front comun anti-PSDragnea. Mesaj de susținere pe față a magistraturii din România

0
1871

Președintele Comisiei Europene a transmis azi un semnal foarte clar puterii PSD-ALDE, în conferința de presă comună cu președintele României Klaus Iohannis: opriți masacrul justiției din parlament, altfel zburați la periferia UE și adio intrarea în Schengen!

”Dacă legile rămân așa, discutăm altfel despre Schengen și MCV (…) Comisia nu va accepta ca România să dea niciun pas înapoi în procesul privitor la independența justiției. Am încredere deplină în sistemul judiciar românesc. Am luat act de faptul că am fost dezinformat, dar asta înseamnă că a fost dezinformată și Curtea Constituțională.

Așteptăm deciziile CCR și dacă totul decurge cum trebuie să asigurăm locul României în spațiul Schengen, pentru că România și românii nu sunt cetățeni de mâna a doua. Voi face toate demersurile pentru ca România să intre în Schengen, atât de mult cât ne permit legile”, a declarat Jean Claude Juncker, citat de stiripesurse.ro

Mesajul de mai sus, întărit și de Klaus Iohannis în declarația sa fermă de susținere a statului de drept, este unul de asemenea foarte dur. Traducerea sa e simplă: lăsați în pace DNA, lupta anticorupție și justiția în general, altfel Europa își ia mâna de pe România, încet-încet.

Semnalul este însă și unul de susținere pe față a puterii judecătorești din România, prin fraza ” Comisia nu va accepta ca România să dea niciun pas înapoi în procesul privitor la independența justiției. Am încredere deplină în sistemul judiciar românesc.”

Practic, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, șefii Parchetului General și DIICOT, membrii CSM și magistrații în general sunt invitați să-și apere la scenă deschisă puterea judecătorească și să nu accepte atacul la adresa ei din partea puterii politice.

Totuși, deși fără precedent, mesajul șefului UE nu va schimba probabil nimic în comportamentul puterii politice de la București. Dimpotrivă, PSD și ALDE au trecut la atac și împotriva altor instituții din afara justiției, vezi SPP. Asaltul la adresa statului de drept va continua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.