Ultima execuție a lui Dacian Cioloș

0
328

Prima oară, l-au executat când nici nu venise bine la guvernare. Era vinovat că-i ”tehnocrat”. Și că ajunsese la putere după o tragedie precum ”Colectiv”, când România se săturase de aroganța ucigașă a unor regimuri politice transpartinice.

Apoi, la scurt timp, pe televizoarele ”sistemului”, a pornit urgia împotriva sa. Toți îl urau, desigur, și că se declarase pro-justiție și pro-Occident. ”E omul lui Soroș”, au tăbărât pe el când abia se așezase pe scaunul ocupat azi de Vasilica Dăncilă.

Mai departe, l-au executat că nu a ”sifonat” banul public după calapodul folosit de rețelele specializate în așa ceva din vremea guvernărilor ”ne-tehnocrate”.

Ceva mai târziu, l-au executat pentru că nu s-a înscris în PNL sau în USR, înainte de alegerile trecute. Refuzase să fie ambalajul ce putea ascunde putreziciunea din interior – tot un fel de ”țeapă”, pe românește. Omul promisese că nu se va înscrie în niciun partid cât va fi prim-ministru, dar în România e deja o crimă să nu-ți iei vorba înapoi. Aici, iei puterea, pui mâna pe bani și dai lovitura numai dacă reușești să-i prostești, nu dacă te ții de cuvânt și le spui adevărul.

Mai nou, îl execută pentru că vrea să facă și el un partid. Știți torpilarea clasică: n-are nume mișto, nici doctrină, nu zice pe față dacă-i rade sau nu pe homosexuali, e sluga lui Soroș și Juncker etc. etc.

L-am văzut pe Dacian Cioloș din nou, la Realitatea TV. A vorbit așa cum a făcut dintotdeauna. Normal. Modest. Aplicat. Cu bun-simț. Și de la obraz. Așezat. European. Dar mai presus de toate, românește. Ok, și ardelenește!

Am auzit diverși PNL-iști, USR-iști sau PMP-iști, îndrăgostiți de jucăria lor politică, vorbindu-l de rău. Și da, partidul lui Cioloș poate fi o amenințare pentru ei! Dar sunt sigur că orice militant din opoziție care pune mai presus de interesul lui de grup interesul României are puterea să recunoască marele PLUS adus de Cioloș în politică. Știu, e greu să fii sincer cu tine însuți, mai ales într-o țară înveninată de război continuu între tabere politice interesate doar de acces la banul public. Dar mai știu că există încă destui români onești care prețuiesc adevărul, cinstea, onoarea, dreptatea, progresul și pacea.

Cunosc mulți oameni simpli de bună-credință care salută acțiunea fostului premier tehnocrat. Marea lor majoritate, votanți ne-PSD. Probabil mulți dintre ei îi vor da votul. Și văzându-l din nou pe Cioloș, la TV, le dau dreptate. E altfel. Nu neapărat mai bun. Nici mai rău. Ci pur și simplu ALTFEL.

Iar faptul că este din nou executat, de data asta de la stânga la dreapta, e cel mai bun semn pentru ei. Acei oameni care s-au săturat de tipare, de promisiuni de ”reformă”, văd în Cioloș alternativa și la putere, și la opoziție. Cei inteligenți și sinceri patrioți văd în asta nu un atac la PNL. Nici la USR. Căci știu prea bine că nu există alternativă la puterea de azi decât Opoziția Unită. Iar Cioloș nu vine nicidecum să dezbine. Ci să unească. Altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.