Ultima execuție a lui Dacian Cioloș

7
1971

Prima oară, l-au executat când nici nu venise bine la guvernare. Era vinovat că-i ”tehnocrat”. Și că ajunsese la putere după o tragedie precum ”Colectiv”, când România se săturase de aroganța ucigașă a unor regimuri politice transpartinice.

Apoi, la scurt timp, pe televizoarele ”sistemului”, a pornit urgia împotriva sa. Toți îl urau, desigur, și că se declarase pro-justiție și pro-Occident. ”E omul lui Soroș”, au tăbărât pe el când abia se așezase pe scaunul ocupat azi de Vasilica Dăncilă.

Mai departe, l-au executat că nu a ”sifonat” banul public după calapodul folosit de rețelele specializate în așa ceva din vremea guvernărilor ”ne-tehnocrate”.

Ceva mai târziu, l-au executat pentru că nu s-a înscris în PNL sau în USR, înainte de alegerile trecute. Refuzase să fie ambalajul ce putea ascunde putreziciunea din interior – tot un fel de ”țeapă”, pe românește. Omul promisese că nu se va înscrie în niciun partid cât va fi prim-ministru, dar în România e deja o crimă să nu-ți iei vorba înapoi. Aici, iei puterea, pui mâna pe bani și dai lovitura numai dacă reușești să-i prostești, nu dacă te ții de cuvânt și le spui adevărul.

Mai nou, îl execută pentru că vrea să facă și el un partid. Știți torpilarea clasică: n-are nume mișto, nici doctrină, nu zice pe față dacă-i rade sau nu pe homosexuali, e sluga lui Soroș și Juncker etc. etc.

L-am văzut pe Dacian Cioloș din nou, la Realitatea TV. A vorbit așa cum a făcut dintotdeauna. Normal. Modest. Aplicat. Cu bun-simț. Și de la obraz. Așezat. European. Dar mai presus de toate, românește. Ok, și ardelenește!

Am auzit diverși PNL-iști, USR-iști sau PMP-iști, îndrăgostiți de jucăria lor politică, vorbindu-l de rău. Și da, partidul lui Cioloș poate fi o amenințare pentru ei! Dar sunt sigur că orice militant din opoziție care pune mai presus de interesul lui de grup interesul României are puterea să recunoască marele PLUS adus de Cioloș în politică. Știu, e greu să fii sincer cu tine însuți, mai ales într-o țară înveninată de război continuu între tabere politice interesate doar de acces la banul public. Dar mai știu că există încă destui români onești care prețuiesc adevărul, cinstea, onoarea, dreptatea, progresul și pacea.

Cunosc mulți oameni simpli de bună-credință care salută acțiunea fostului premier tehnocrat. Marea lor majoritate, votanți ne-PSD. Probabil mulți dintre ei îi vor da votul. Și văzându-l din nou pe Cioloș, la TV, le dau dreptate. E altfel. Nu neapărat mai bun. Nici mai rău. Ci pur și simplu ALTFEL.

Iar faptul că este din nou executat, de data asta de la stânga la dreapta, e cel mai bun semn pentru ei. Acei oameni care s-au săturat de tipare, de promisiuni de ”reformă”, văd în Cioloș alternativa și la putere, și la opoziție. Cei inteligenți și sinceri patrioți văd în asta nu un atac la PNL. Nici la USR. Căci știu prea bine că nu există alternativă la puterea de azi decât Opoziția Unită. Iar Cioloș nu vine nicidecum să dezbine. Ci să unească. Altfel.

7 COMENTARII

 1. Un roman intelept, constient, responsabil, fara interese proprii, nu poate sa nu priveasca optimist o astfel de aparitie politica, mai ales cand, fondatori sunt oameni fara pata morala, fara acuzatii penale (cu care ne-am obisnuit!), cu competenta profesionala, fara certificat de nastere tip „Videle”!…
  Noi, romanii responsabili, trebuie sa privim catre viitorul tarii, al comunitatii romanesti, nu catre interese personale sau de grup, sa putem redresa destinul acestei tari, catre locul ce i se cuvine in Europa, macar la nivelul potentialului care ne-a mai ramas (si nu este putin!…)!
  Noi, romanii responsabili, trebuie sa creem conditii, in cel mai scurt timp, pentru repatrierea compatriotilor nostri, nevoiti a-si cauta locuri de munca in toata Europa! Suntem pe primul loc in lume, cu exceptia …Siriei, la capitolul exod al populatiei!
  Noi, romanii responsabili, trebuie sa valorificam, prin educatie, invatamant si cercetare, potentialul de inteligenta al acestui popor, sa imbunatatim radical asistenta medicala, pentru toti membrii comunitatii romanesti, sa valorificam potentialul turistic extraordinar al acestei tari, sa promovam istoria si cultura unui popor extraordinar, care a reusit sa-si pastreze, timp de milenii, bastina si traditiile!
  Noi, romanii responsabili, si cred ca asa suntem majoritatea romanilor, trebuie sa aratam lumii ca suntem un popor demn si civilizat, ca suntem o baza solida la constructia civilizatiei europene!
  Nu sa promovam legi de protectie a hotiei, a coruptiei, a incompetentei, a polarizarii …sociale a romanilor!…

 2. Cu alte cuvinte Ciolos, care e un personaj fabricat in eprubeta, nu a eșuat pt ca a fost slab proiectat ci pentru că e lumea rea. Ciocazane, se vede ca nici nu ai trecut prin fata unei școli tehnice. Cand faci un experiment care eșuează, îl modifici în funcție de feedback-ul obținut în urma experienței, nu îl reiei sperând ca data viitoare va avea succes. Dpdv logic, Ciolos acum nu mai poate fi o speranță decât pentru cei care s-au născut după 2016 ca cei născuți inainte au văzut robotelul blocandu-se în colțul camerei. Drept urmare Ciolos nu se adresează onestilor si patriotilor ci exclusiv ignoranților.

 3. Mi-e frica sa nu ne trezim la anu cu Iohannis si Ciolos, candidand la prezidentiale. Ar fi un dezastru. Iese psd-ul.
  Cine stie pe cine trimite psd la alegeri, pe firea sau pe dragnea daca nu-l leaga pana atunci. Daca dreapta nu are un candidat comun, se dilueaza voturile si ne trezim cu psd si la cotroceni.

 4. Domnul Ciolos este înainte de toate un adevărat bărbat.cu coloana vertebrala cum se spune.E și normal că le este frica gunoaielor PSD alde pt că sunt corupți pina in măduva oaselor.Domnul Ciolos este un om .bun.curat.cinstit și foarte inteligent.este exact omul de care are nevoie scumpa noastră țărișoara.frumosul nostru colt de rai ce alții îl distrug și îl fura necontenit și fără rușine.Succes domnului Ciolos in tot ceea ce face.Il susțin pina la moarte.Respect și voua ce postați așa ceva.Va salut cu drag.Sarbatori fericite.pace și liniște sufletească .oriunde vă aflați.Grigore Emerich.

 5. Suntem in 18 octombrie si Partidul nu a fost legalizat! Sa speram ca pana la europarlamentare va aparea! Acusi vine din urma si Partidul lui Gușă …Mai avem si speranta Diasporei cu partidul lor…! Ramane sa vedem cum va arata Legea electorala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.