Un VIDEO drag lui Dragnea: Putin și-a arestat rivalul! Atenție, #Rezist, pentru ”proteste ilegale”!

0
1608

Poliția rusă l-a arestat din nou pe opozantul lui Vladimir Putin! Alexei Navalnîi se alăturase în această duminică, la Moscova, principalului protest convocat în 118 orașe din Rusia. Navalni a fost arestat de îndată ce a apărut pe strada centrală Tverskaya, unde a salutat protestele de stradă, declarate însă ilegale de către autoritățile ruse. „Am fost arestat, dar nu contează. Mergi la Tverskaya, nu ați venit la acest marș pentru mine, ci pentru voi și pentru viitorul vostru!”, a scris Navalnîi pe contul său de Twitter, citat de El Pais.

Opozantul lui Putin și susținătorii săi cer boicotarea alegerilor prezidențiale din Rusia, pe motiv că ele sunt câștigate dinainte de actualul președinte Vladimir Putin. Sistemul autoritar al acestuia îi permite să controleze Rusia cu mână forte de aproape 20 de ani.

Curtea Supremă din Rusia a respins vineri apelul lui Navalnîi de a i se permite să candideze la alegerile prezidenţiale. Autorităţile electorale stabiliseră că Navalnîi nu poate candida la scrutinul din luna martie din cauza unei condamnări anterioare pentru infracţiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent recunoscut şi ferm al preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi a negat orice neregulă şi a spus despre acuzaţiile împotriva sa că au fost fabricate pentru a i se compromite ambiţiile politice.

Putin, care se află la putere în Rusia, ca preşedinte şi, pentru un mandat, ca premier, din 1999, va câştiga aproape sigur un nou mandat de şase ani ca şef al statului la alegerile de la 18 martie.

Navalnîi a făcut apel la boicotarea alegerilor, iar susținătorii săi au ocupat azi străzile Rusiei în 118 de orașe, printre care și capitala Moscova.

Navalni este avocat și blogger și a fost arestat de patru ori până acum. El conduce o asociație de luptă anticorupție și justiția i-a interzis să candideze împotriva lui Putin pe motiv că are trecut penal. Singurele antecedente sunt de natură politică, el fiind condamnat pentru proteste ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.