Va fi mazilit și Tudose? Sau va da lovitura în PSD?

0
1548

”PSD nu este un partid de la care sa cersesti puterea. In general, puterea nu ti-o face nimeni cadou. Puterea se ia si se exercita in forta intr-un partid ca PSD. Baronii locali, pesedistii se predau instant masculului alfa, daca acesta ii convinge ca are forta sa-i conduca. Cat timp Dragnea le demonstreaza ca inca are putere si capacitate de joc, multi vor ezita. In fata unei mutari de forta, se predau toti neconditionat. Cu ezitari si lasand timp adversarului, Tudose risca sa aiba soarta lui Grindeanu.

Daca, printr-o miscare de tip blitzkrieg, premierul Tudose ia puterea din mainile lui Dragnea, adica ministerul de interne si ministerul dezvoltarii (pusculita baronilor), a doua zi are tot partidul la picioare. Se predau instant toti baronii neconditionat, unii de frica, altii din oportunism, cei mai multi din instinctul de a-si urma seful.

Pentru asta, trebuie sa demita cel putin doi ministri,  sa-si instaleze in aceeasi zi oamenii lui, fara prea multe discutii inutile. Din momentul in care oamenii lui depun juramantul la Cotroceni, Tudose  devine seful de facto al partidului. Dupa asta, urmeaza restructurarea, cu ocazia asta se mai potoleste si Tariceanu. Doar printr-o miscare de forta va convinge partidul ca are un nou lider incepand de maine si ca epoca Dragnea s-a incheiat. Altfel, daca il prinde inceputul sesiunii parlamentare cu Dragnea lider atotputernic la PSD si cu oamenii lui mentinuti in Guvern, premierul zboara. Meciul trebuie incheiat pana atunci.

Depinde insa numai de Tudose ce vrea sa joace cu Dragnea. Risca in continuare ruleta ruseasca, sufocarea lenta? Daca are cu adevarat curaj si stofa de lider, sa puna mana pe ghilotina.”

Dan Tăpălagă

 

 

 

 

(comentariul complet, pe Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.