Vasilica, fii bărbată! O scrisoare anti-UE, care minte cum respiră tanti Dăncilă

3
1894

Europa tocmai a sărbătorit 25 de ani de piață unică pe continent. Un imens câștig pentru 400 de milioane de oameni. Libertatea comerțului fără bariere a însemnat progres și dezvoltare pentru toate țările UE, inclusiv pentru noi cei mai tineri membri primiți în acest club select al politicii globale. Bunăoară, desființarea tarifelor de roaming este ultimul dintre cele mai răsunătoare beneficii ale clientului european. Nu mai vorbim de libertatea de mișcare, posibilitatea de a cumpără orice fără restricții vamale, de a călători fără viză, de a munci oriunde pe continent, de a fi tratat egal cu francezul, neamțul sau italianul etc. etc.. Multe am câștigat în această Europă agitată, de când cu piața unică! 

Dar România, prin șefii ei, nu mai dă doi bani se pare pe Europa. Dimpotrivă, face gesturi pe bandă rulantă pentru a transmite mesajul c-o doare undeva de Bruxelles, de piața unică, de Europa unită. Ultima ispravă este celebra scrisoare trimisă de Vasilica Dăncilă președintelui Comisiei Europene, prin care ceartă Europa că a cerut condamnarea unor personaje VIP precum Dan Voiculescu, Adrian Năstase sau George Copos. E celebra listă vânturată de televiziunile PSD, care susțin că UE a cerut României condamnarea respectivilor.

Evident, o minciună cât cocul Vasilicăi Dăncilă. Celebra ”scrisoare” era pur și simplu un document oficial al Comisiei Europene, parte din cunoscutul MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) – instituit special pentru ca Europa să poată ”verifica” dacă România face progrese în materie de independență a justiției. ”Scrisoarea” respectivă era ceva absolut logic: UE se interesa de soarta marilor dosare penale, într-o țară obișnuită să acopere marile cazuri de corupție. Nici nu era primul mesaj de acest gen. Madam Dăncilă are cu siguranță mintea scurtă de vreme ce uită că și Adrian Năstase era ”bombardat” de fostul comisar european pentru extindere Gunter Verheugen să spună de ce nu avansează dosarele ”peștilor mari” din politică. Iar Năstase n-a ripostat niciodată. Ba chiar a confirmat că oficialii europeni au cerut României să soluționeze mai repede cazurile ”peștilor mari”. (Dovada, pentru Vasilica Dăncilă, la finalul acestui interviu, AICI)

Dar sigur că actuala șefă (de formă) de la guvern habar n-are de lucruri sfinte. Ea se lasă dusă de nas de televiziunile care se ocupă cu exact aceleași șopârle securistice, sugerând că UE ne influențează justiția. La proști, poate ține șmecheria. Mai ales că Vasilica Dăncilă e obligată să nu miște-n front, căci șeful ei suprem de la Teleorman e infractor dovedit și riscă să ajungă după gratii pentru nenumăratele sale cauze penale. Și-atunci, ca să-i demonstreze lui Dragnea că servește cauza și ca să fie adorată de patronii penali ai televiziunilor, tanti prim-ministru înghite și ea pe nemestecate gogoși anti-UE și bate șaua Europei ca să priceapă iapa Teleormanului.

Totuși, s-o mai ajutăm o dată, pentru că se pare că înțelege mai greu rostul nostru în UE: doamnă cu păr vâlvoi, Europa are dreptul și va avea mereu să întrebe România de ce stagnează marile dosare de corupție, cu nume și prenume, pentru că România însăși a acceptat să dea socoteală în fața UE, prin celebrul MCV, despre starea justiției. Mai ales de un și ceva încoace, de când justiția a devenit ținta primară a taman celor cu dosare penale, care vor să pună cătușe libertății de tip european a magistraților. Prin urmare, madam Dăncilă, gestul cu scrisoarea denotă și prostie, și slugărnicie, și tupeu. Dar încă nu-i târziu să te trezești din beția puterii.

3 COMENTARII

  1. Dna Prim Ministru merita tot respectul si aprecierea romanilor. Primul Ministru dinaintea dinsei a inceput sa se opuna masinii de tortura UE si a fost dat afaara. S-a opus miscarii subversive cu steagul secuilotr turco albanezi si s-a opus vinderii portului Mangalia …”ca nici macar o barcuta nu mai putem consytrui, inn tara asta cu atita mare si Dunare…si a avut dreptate . Dar se pare ca totusi olandezii nu se lasa si au sarit pe Mangalia din nou…de parca staul nu paote sa aiba grija de un port la mare..
    Ce s crii tu aici este pur si simplu mizerabil…Nu esti roman …Ciocazanu…Dna Prim Ministru este.

    • Eu sunt român ca toți cei care au această cetățenie. A fi român, pentru mine, nu e egal cu a fi anti-ungur, nici anti-străini. O țară din care ar pleca toți investitorii străini (vezi doar Dacia-Renault, Ford-Craiova etc. etc.) va fi o țară moartă cu niște români vii dar căzuți în mizerie. Slavă Domnului că mai sunt destui români ca mine, altfel ar muri toți românii ca dvs….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.